Davis Cup: Harri Heliövaara iski Suomen 2-0-johtoon Zimbabwesta

4.3.2016  |  20:52

Davis Cupin Euroopan/Afrikan lohkon II ryhmän kohtaaminen Suomi-Zimbabwe on ensimmäisen päivän jälkeen tilanteessa 2-0. Harri Heliövaara pisti parastaan vieraiden ykkösmiestä Takanyi Garangangaa vastaan ja voitti Kittilän urheiluhallin viisieräisen trillerin lopulta 3-6, 6-3, 4-6, 6-4, 6-4.

– Olen tehnyt pari kuukautta tätä silmällä pitäen duunia, ja kyllä kannatti. Vastustaja oli aluksi nopea, mutta minun jalkani eivät olleet muutaman ensimmäisen erän aikana terävät. Se johtui ehkä jännityksestä. Loppua kohden tajusin, että mitä mä tässä säästelen. Täysillä vain palloon, Heliövaara kommentoi.

Hän edusti Suomea Davis cupissa viimeksi keväällä 2013 Irlantia vastaan. Heliövaara lopetti ammattilaisuransa samaan vuoteen, mutta on väläyttänyt taitojaan kotimaan kentillä niin SM-kilpailuissa kuin Norpe Tennisliigassakin. Tuotantotaloutta Aalto-yliopistossa opiskeleva 26-vuotias on istunut vuoden alusta alkaen Tennisliiton hallituksessa.

 

 

Jarkko Nieminen voitti perjantain ensimmäisessä kaksinpelissä Courtney John Lockin 6-0, 6-0, 6-0.

– Olen pelannut viimeiset pari viikkoa enemmän, ja peli on tuntunut täällä yllättävänkin hyvältä. Lähdin luottavaisin mielin otteluun, vaikken tuntenut vastustajaa, Nieminen sanoo.

– Mietin vaihtoehtojani ja totesin, että voin joko pelata aggressiivisesti tai koettaa voittaa mahdollisimman pystyyn. Päädyin jälkimmäiseen. Keskityin siihen, etten tosiaan häviä geimiäkään (peliäkään), ammattilaiskentät viime syksynä jättänyt Nieminen hymyili.

Hän on vielä tämän vuoden käytettävissä Suomen Davis Cup -joukkueeseen. 

– Ei minulla ole hinkua pelata täällä täyttääkseni jotain omaa tyhjiötäni, vaan kuten jo viime alkukesästä sanoin, olen täällä jos voin auttaa joukkuetta. Toivon esimerkiksi voivani tukea ensimmäistä kertaa joukkuessa olevaa Eero Vasaa eteenpäin. Olen viihtynyt aina Davis Cupeissa, ja meillä on todella upea viikko menossa täällä Kittilässä, Nieminen sanoi. 

 

Lauantain nelinpeliin (alkaa kello 14) on ilmoitettu Suomelta Jarkko Nieminen ja Henri Kontinen ja Zimbabwelta Mark Fynn ja Takanyi Garanganga. Kapteenit voivat muuttaa kokoonpanoja vielä tuntia ennen ottelua.

 

Ottelut näkyvät suorana IS TV:stä: www.iltasanomat.fi/liveottelut 

 

Lisää kuvia ja videoita: www.facebook.com/SuomenTennisliittoRy 

 

Joukkueet ja otteluiden aikataulut: http://www.daviscup.com/en/draws-results/tie/details.aspx?tieId=100030656 

 

 

Kuvat: Matti Viljanen/Tennisliitto.  

Jaa:

Seuraava uutinen: Kontinen ja Nieminen… →