Kontinen ja Peers välieriin: ”Meni hetki, että löydettiin matsifiilis”

16.11.2017  |  16:20

John Peers ja Henri Kontinen ATP-finaaliturnauksessa Lontoossa marraskuussa 2017. Kuva: Jesse Väänänen

Henri Kontinen ja John Peers etenivät välieriin Lontoon O2-areenan ATP-finaaleissa. Kontinen ja Peers voittivat alkulohkonsa kolmannen ottelun Raven Klaasenia ja Rajev Ramia vastaan erin 2-6, 6-1, 10-8.

Välieräpaikka selvisi oikeastaan jo ennen ottelua, kun kaksikon vastustaja vaihtui 15 minuuttia ennen ottelua, kun Pierre-Hugues Herbert ja Nicolas Mahut joutuivat vetäytymään kilpailusta Herbertin alaselkäkipujen vuoksi. Vastaansa Kontinen/Peers sai Lontoossa varamiehinä olevat Raven Klaasenin ja Rajev Ramin.

– Harvinainen tilanne, että vastustaja vaihtuu juuri ennen ottelua. Sääli silti Pierren vuoksi, toivottavasti hän paranee ensi viikolla alkavaan Davis cup -finaaliin, Kontinen jutteli voitetun ottelun jälkeen.

Ensimmäisessä erässä Kontinen ja Peers hakivat pelirytmiään ja Klaasen ja Ram veivät erän 6-2. Toiseen erään Kontinen ja Peers tulivat täynnä taistelutahtoa ja rytmikin oli löytynyt. Erä Kontiselle ja Peersille selvästi 6-1. Kolmannessa ratkaisevassa tiebreak-erässä Kontinen ja Peers näyttivät vahvuutensa ja veivät sen lukemin 10-8. Koko ottelu Kontiselle ja Peersille erin 2-6, 6-1, 10-8. Ottelu kesti vain vajaan tunnin, 59.03.

– Se oli vaikea tilanne meille ja alku oli hidas, kun vastustaja oli vaihtunut. Meni hetki ennen kuin matsifiilis löydettiin. Onneksi skarpattiin ja pelattiin hyvin toinen ja kolmas erä, Kontinen arvioi.

Alkulohkosta kaksi parasta selviää välieriin. Kontinen ja Peers voittivat kaksi ja hävisivät yhden alkulohkonsa otteluista ja etenivät välieriin. Kontisen ja Peersin välierä on lauantaina klo 20 Suomen aikaan. Vastustaja selviää perjantaina toisen alkulohkon otteluiden jälkeen. Lontoon ATP-finaaleissa pelaa kahdeksan parasta nelinpeliparia kahdessa alkulohkossa.

– Ensimmäisen matsin jälkeen on ollut aika lailla selvää, että kaikki matsit pitää voittaa, muuten loppuu nämä kisat. Tulos tai ulos ja lomille, toivon mukaan on vielä kaksi matsia jäljellä tätä kautta. Valmistaudumme lauantaihin mahdollisimman hyvin, Kontinen lupasi.

Otteluiden tulokset

Kuva: Jesse Väänänen

Jaa:

Seuraava uutinen: Kauden viimeinen Cinia… →