Kim Tiilikainen jatkaa Davis Cup -kapteenina

20.12.2012  |  16:21

Suomen Tennisliitto on jatkanut vuodella Kim Tiilikaisen sopimusta Suomen Davis Cup -joukkueen kapteenin tehtävässä.

Tiilikainen on tähän mennessä kipparoinut tusinassa Suomen DC -ottelussa. Hänen ensimmäinen DC-ottelunsa kapteenina oli huhtikuussa 2008 Etelä-Afrikka vastaan Helsingissä.

-Kim on tehnyt hyvää työtä Davis Cup -joukkueemme kanssa. Meitä ilahduttaa suuresti se, että häneltä riittää aikaa Jerzy Janowiczin valmentamisen ohella myös Suomen miesten maajoukkueelle, totesi toimitusjohtaja Teemu Purho.

-On hienoa aloittaa uusi Suomen tennisvuosi kovatasoisten tekijöiden kanssa, sanoi Purho ja viittasi Tiilikaiseen, helmikuun alussa työnsä aloittavaan päävalmentaja Martin van Daaleniin sekä Good to Great -yhteistyöakatemian Magnus Normaniin, Nicklas Kultiin ja Mikael Tillströmiin Ruotsissa.

Suomi koki tämän vuoden lokakuussa tappion Tanskalle 1-4 kotikentällä Talissa. Se vei joukkueemme vuodeksi 2013 Davis Cupin Eurooppa-Afrikan II ryhmään, jossa Suomi on ykkössijoitettu.

Nousu takaisin I ryhmään edellyttää kolmea voittoa. Urakka alkaa heti helmikuun alussa, 1-3.2. jolloin Suomi kohtaa vieraskentällä Sofiassa Bulgarian.

-Olen ollut kapteenina nyt viisi vuotta, kertoi Kim Tiilikainen. – Siihen on sisältynyt viime vuosina paljon epäonnea terveyspuolella. Joukkueessamme on paljon potentiaalia, se olisi voinut hyvinkin mennä Davis Cupin maailmanlohkoon ilman loukkaantumisia.

-Meillä on erinomainen henki joukkueessa, vaikka pelaajamme ovat hyvinkin erilaisia persoonia, sanoi Tiilikainen. – Sekä Sopotissa vuonna 2010 ja Espoossa vuonna 2011 pelatuissa voittoisissa Puola -otteluissa saimme varsinaisen huuman päälle. Samaan tilaan ja fiilikseen pyritään ensi vuonnakin.

Tiilikainen jatkaa myös Janowiczin valmentajana

Kim Tiilikainen, 37, asuu perheineen Poznanissa, Puolassa ja valmentaa ATP-rankingissa sijalla 26 olevaa Jerzy Janowiczia. He ovat juuri jatkaneet keskinäistä sopimustaan vuodella.

203-senttinen puolalainen teki urallaan hurjan harppauksen tänä vuonna. Hän aloitti vuoden sijalta 221. Lokakuun lopussa Janowicz oli ATP World Tour Masters 1000-turnauksessa Pariisissa loppuottelussa, jonka aloitti karsinnoista. Matkan varrella hän kukisti kolme top 20 ja kaksi top 10 pelaajaa. Janowicz myös eteni karsintojen kautta Wimbledonin kolmannelle kierrokselle ja voitti kolme ATP Challenger -turnausta.

-Meillä on hyvä draivi ja tekemisen meininki, totesi Tiilikainen yhteistyöstä Janowiczin kanssa.

Kaksikko lähtee uuden vuoden päivänä Aucklandiin ja sieltä Australian turnauksiin.

 

 

 

Kim Tiilikainen

Jaa:

Seuraava uutinen: Street Tennis jatkuu… →