Kilpailutoiminnan ajankohtaista infoa

19.2.2016  |  09:27

ULKOKAUDEN 2016SARJATENNIS

Ulkokauden sarjatenniksessä joukkueet jatkavatautomaattisesti edellisen kauden perusteella, elleivät vetäydy sarjastaviimeistään 10.4.2016. Uusien joukkueiden tulee ilmoittautua mukaan 10.4.2016mennessä. Uudet ilmoittautumiset ja vetäytymiset tulee tehdä sähköpostillaosoitteeseen: veera.nurmi@tennis.fi

Ilmoittautuessaan mukaan sarjatennikseen joukkue sitoutuumaksamaan sarjamaksun. Maksuvelvollisuus koskee myös niitä joukkueita, jotkaeivät ole vetäytyneet sarjasta aikarajaan mennessä.

Peliaika ulkokaudella on 1.5.-19.8.2016. Lohkot muodostetaanhuhtikuun puoleen väliin mennessä.

SM-liigacup ja 1-divisioonan keskitetty viikonloppu pelataan8.-10.7.2016. Järjestelyoikeuksien haku 1-divisioonaan tulee joukkueille kunlohkojako on saatu tehtyä.

Nousukarsinnat pelataan 2.-4.9.2016.

 

Sarjatennismaksut vuonna 2016 (maksu laskutetaan seuraltakauden alussa):

Sarjatennis                                                                                                                         

SM-liiga miehet                                                                                                                                              340

SM-liiga naiset                                                                                                                                                 340

1 divisioona                                                                                                                         150

2 divisioona                                                                                                                         100

3-4 divisioona                                                                                                                     90

 

HARRASTELIIGAULKOKAUDELLA 2016

Ulkokaudella 2015 käynnistynyt  ”harrastepelaajienjoukkuealuemestaruussarja” – Harrasteliiga jatkuu ulkokaudella 2016. Tarkoitus on palvellaharrastepelaajia (niin aikuisia kuin junioreitakin) mielekkään tasoisillaotteluilla, jotka on helppo järjestää. Toiminta on siis alueellista, ja ottelutpelataan aikapeleinä (yhteen otteluun varataan tunti aikaa). Yhdessäsarjaottelussa pelataan kaksi 2-peliä ja yksi 4-peli. Miehet ja naiset pelaavatomissa sarjoissaan. Pelaajien taso saa olla ilmoittautumishetkellä korkeintaanC-luokkaa. Lohkovaiheen jälkeen alueen lohkojen voittajat pelaavat alueenmestaruudesta.

 

Joukkue saa koostua muutenkin kuin samaa seuraa edustavistapelaajista. Kaikkien pelaajien tulee kuitenkin olla jonkin seuran jäseniä.Lohkot ja tulokset ylläpidetään Ässässä. Voitetut ottelut kerryttävätnormaaliin tapaan ranking pisteitä. Tämän sarjan lisäksi pelaaja voi pelatamyös yleistä sarjatennistä.

Joukkueen sarjamaksu on 90e/joukkue. Tämä maksu sisältääkilpailulisenssin tämän sarjan pelaamiseen. Erillistä kilpailulisenssiä ei siistarvita mikäli pelaaja ei osallistu muuhun viralliseen kilpailutoimintaan.Joukkuemaksu laskutetaan joukkueen yhteyshenkilöltä. Kotijoukkue vastaa ottelunkenttä- ja pallokuluista.

Ilmoittautuminen sarjaan tapahtuu viimeistään 10.4.2016.Ilmoittautumiset: www.tennis.fi/harrasteliiga

Suositus on, että joukkueessa olisi mukana 3-5 pelaajaa,toki mukaan mahtuu enemmänkin.

Säännöt löytyvät:https://www.tennis.fi/kilpailut/tennisliiga+ja+sarjatennis/harrasteliiga+ulkopelikaudella/

KOULUTUKSIA

Vuoden 2016 alkupuolella järjestetään seuraavat avoimetkilpailunjohtaja- ja tuomarikoulutukset:

1-tason kilpailunjohtajakoulutus 12.3.2016 klo 9-17Helsingissä, Talin tenniskeskuksessa. Ilmoittautuminen viim. 3.3.2016.

2-tason kilpailunjohtajakoulutus 16.4.2016 klo 9-17Helsingissä, Meilahdessa. Ilmoittautuminen viim. 8.4.2016.

Tuomarikoulutus ti 24.5.2016 klo 17-21 Hyvinkäällä.Ilmoittautumiset viim. 16.5.2016.

Ilmoittautumiset: raisa.tornroos@tennis.fi

1-tason kilpailunjohtajakoulutus 7.5.2016 klo 9-16, Kemi(ilm. 28.4.2016 mennessä) Ilmoittautumiset tähän koulutukseen: mikael.henriksson@hehe.fi

Seurat voivat lisäksi tilata omiakilpailunjohtajakoulutuksia (tasot: valvoja, 1-taso ja jatko). Niillä alueillajoilla toimii aluekoordinaattori, tilataan koulutukset aluekoordinaattorinkautta.

Lisätietoja koulutuksista ja hinnoista: https://www.tennis.fi/koulutus/kilpailunjohtajakoulutus/

 

JUNIOREIDEN SM-LIIGACUP

Junioreiden SM-liigacupit pelataan 22.-24.4.2016.Muistattehan koota joukkueet ja ilmoittautua!

10-vuotiaat pelaavat Kotkassa (Smash-Kotka), 12-vuotiaatHyvinkäällä (HyTS) ja 15-vuotiaat Espoossa (EVS).

Kilpailunjohdon tulee tarjota ilmoittautumisvaihtoehdoksijoko internet-lomake, sähköposti tai puhelin. Järjestävä seura ottaa vastaanilmoittautumiset. Viimeinen ilmoittautumispäivä ilmoitetaan kilpailukutsussa.Joukkueella on velvollisuus varmistaa ilmoittautumisen perillemeno.

Seuran edustaja ilmoittaa joukkueen. Ilmoittautuessa onnimettävä vähintään kaksi pelaajaa sekä kapteeni/yhteyshenkilö.

Säännöt löytyvät kilpailumääräyksistä.

 

SEURASIIRROT

Seurasiirrot astuvat seuraavan kerran voimaan 1.5.2016. Sekävarsinaiset edustusmuutokset että ulkokauden 2016 sarjatennisedustusmuutokset(ei koske senioreiden sarjatennistä) tulee siis tehdä 30.4.2016 mennessä.Muutos ilmoitetaan www.tennisassa.fi sivuilla omista pelaajatiedoista kohdastaseurasiirrot. Haetut siirrot julkaistaan Ässässä pelaajatiedoissa 1.5.2016.Huomaattehan, että sarjatennisedustusmuutokset ovat aina voimassa vain yhdenkauden!

PISTELASKENNANUUDISTUKSIA

1.5.2016 alkaen 12-vuotiaat ja sitä nuoremmat sekä70-vuotiaat ja sitä vanhemmat saavat osallistua C-luokkaan vaikka heidäntasonsa olisi korkeampi. Nykyisen säännön mukaan 11-vuotiaat ja sitä nuoremmatsaavat osallistua C-luokkaan.

Kevään tasoluettelossa ja pistelaskennassa tullaan ottamaanhuomioon 12 parasta voittotulosta ja jakaja on minimissään 4.

Vuodenvaihteessa 2016-2017 tasoluettelossa miesten luokkiinlisätään E-luokka ja D-luokan pelaajat jaetaan D- sekä E-luokkaan.Kilpailunjärjestäjien kannattaa siis järjestää 1.1.2017 alkaen myös miestenE-luokkia.

Tennisliigan ja SM-liigacupin otteluiden kertoimiksi tulee1,1 ja 1-divisioonan otteluiden kertoimiksi 1,05.

Pistelaskennan muutokset otetaan takautuvasti käyttöönseuraavan tasoluettelon yhteydessä.

KILPAILULUOKAT KANSALLISISSA KILPAILUISSA

Muistutamme edelleen, että 9-vuotiaiden luokat pelataanmidikokoisella kentällä ja oranssilla pallolla. Toivomme, ettäkilpailunjärjestäjät järjestävät pelaajillemme myös näitä luokkia. Midikentänrajat voidaan massalle tehdä kätevästi esimerkiksi linjaharjaa käyttäen.

 

Tukeaksemme vielä paremmin eritasoisten pelaajienkilpailemista, muistutamme että luokkia kannattaa muodostaa kilpailuihin myössiten että luokassa rajoitetaan iän lisäksi myös tasoa. Esimerkiksi P12D3luokka (voivat osallistua pelaajat jotka ovat korkeintaan 12-vuotiaita ja tasoluettelossakorkeintaan D3-luokassa) tai N50C (voivat osallistua pelaajat jotka ovat50-vuotiaita tai vanhempia ja ovat tasoluettelossa korkeintaan C-luokassa).

Jaa:

Seuraava uutinen: Eero Vasa debytoi… →