Eero Vasa debytoi Davis Cupissa – joukkueet Leville nimetty

23.2.2016  |  17:51

Suomen ja Zimbabwen joukkueet 4.-6. maaliskuuta Kittilän Urheiluhallissa pelattavaan Davis Cup -kohtaamiseen on nimetty. Suomea Euroopan/Afrikan lohkon II ryhmän ensimmäisen kierroksen kohtaamisessa edustavat Jarkko Nieminen (ATP-ranking 271), Harri Heliövaara (863), Eero Vasa (1301) ja Henri Kontinen (nelinpelin ATP-ranking 34).
– Meillä on hyvä joukkue, jossa on kolme kokeneempaa pelaajaa ja yksi uusi mies. Hienoa, että Jarkko nauttii vielä Davis Cupeista ja että saimme Harrin muutaman vuoden tauon jälkeen mukaan. Jospa Harri saisi tästä kipinää comebackiin ammattilaiskentille, Suomen kapteeni Kim Tiilikainen sanoo.
– Henkka kuuluu maailman parhaisiin nelinpelaajiin ja olisi arvokas vahvistus mille tahansa maajoukkueelle. Eero tuo puolestaan uutta verta joukkueeseen. Toivon, että hän saa viikon aikana hyviä oppeja ja lisäpotkua omiin matseihinsa. Eero on ehdottomasti yksi tulevaisuuden tennisnimistämme.
Eksoottiseen Lappiin saapuva Zimbabwe on nimennyt joukkueeseensa vain kolme pelaajaa: Takanyi Garangangan (ATP-ranking 541), Mark Fynnin (1159) ja Courtney John Lockin (2150).
– Me matkasimme itse asiassa 1996 Zimbabween kolmella miehellä, kun joukkueeseemme tuli viime hetken loukkaantuminen. Ehkä heille on käynyt samoin, Tiilikainen muistelee omaa Davis Cup -pelaajauraansa. Tuolloin Zimbabwe voitti Suomen 4-1.
– En ole nähnyt Kittilään saapuvien zimbabwelaisten otteluita paikan päällä, mutta tuloksia olen toki seurannut. Tarkemman kuvan pelaajien nykytilanteesta ehdin saada ensi viikon harjoituksissa.
Tiilikainen odottaa Davis Cup -viikkoa innolla.
– Koko joukkue on ihan innoissaan siitä, että ottelut pelataan Lapissa ja vielä vireään hiihtoloma-aikaan. Majoitumme mökkiin, mikä tiivistää erinomaista joukkuehenkeämme entisestään. Todella kiva kokemus kaikille, Tiilikainen kertoo. 

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomen Davis Cup… →