Kilpa- ja huippuseuraprosessin seurat tavoittelevat pelaamisen lisäämistä erityisesti alle 10-vuotiaiden vaiheessa

9.9.2023  |  13:14  |  Seurat

Kilpa- ja huippuseuraprosessi jatkui lähitapaamisella tällä viikolla Vierumäellä.

Prosessissa ovat mukana HVS-Tennis, Tampereen Tennisseura, Smash, Grani Tennis, Valko-Pallo, Sata-Tennis, Helsingin Lawn-Tennis Klubi, TVS-Tennis, Åbo Lawn-Tennis Klubb, Hangon Tenniskerho ja Espoon Verkkopalloseura.

Kesän aikana seurojen kanssa työstettiin seurakohtaisia kehityssuunnitelmia ennen nyt vuorossa ollutta kolmatta lähijaksoa. Vierumäellä keskityttiin tällä kertaa nuorten vaiheen tekemiseen ja henkiseen puoleen. Haaga-Helian valmennuksen lehtori Markus Arvaja pureutui henkiseen valmennukseen.

Arvajan nostot kilpailemisen hyödyistä

 

Oppii olemaan pelkäämättä kilpailua
Oppii yrittämään parhaansa
Oppii käsittelemään paineita
Oppii kuinka käsitellä tappioita ja epäonnistumisia
Oppii asettamaan tavoitteita
Kehittää itseluottamusta
Kilpailemisesta saa nautintoa
Opettaa pitkäjänteisyyttä
Auttaa kehittämään pelitaitoja ja suoritusta

Mukana olevat seurat ovat yhdessä sitoutuneet kasvattamaan alle 10-vuotiaiden toimintaa. Esimerkiksi kilpailutoiminnan osalta tarkoituksena on kasvattaa kilpailuihin osallistumista; yksi keino ovat TennisÄssässä ylläpidettävät seurakilpailut.

Uudistetun taso- ja kilpailujärjestelmän mukaisesti nykyään pelaajat saavat tasopisteitä kaikista pelaamistaan seurakilpailuista ja hallisarjoista, jotka ovat ylläpidetty TennisÄssässä. HVS on ollut erittäin aktiivinen tässä työssä; seuran valmennusjohtaja Saku Siivonen kertoo muutoksen olleen hyvä ja heidän toiminnassaan näkee jo pelaajien kiinnittymisen kilpailemiseen ja kilpailujärjestelmään vahvemmin.

Nykyään taso- ja kilpailujärjestelmän uudistuksen myötä ovat pelaajat mukana luokkapistelaskennassa, Yearly Race. Katso tilanteita täältä. HVS:n ja HLK:n pelaajia on todella runsaasti mini- ja miditenniksen parissa; kuten kilpa- ja huippuseuraprosessin seurat tavoittelevat.

”Kun seurakilpailut ovat alusta asti vahvasti läsnä pelaajien arjessa ja virallisessa kilpailupolussa, niin kokonaisuus on helpommin ymmärrettävissä ja konkreettisesti myös nähtävissä TennisÄssässä sekä siten ohjaamassa harrastajaa vahvemmin kilpailuiden pariin. Hienoa, että seuroissakin on jo nähty positiivisia vaikutuksia junioreiden ja vanhempien linkittymisestä tapahtumiin ja kilpailujärjestelmään jo aikaisemmassa vaiheessa, taustoitti kilpailupäällikkö Raisa Törnroos-Heinonen. 

Jaa:

Seuraava uutinen: Kaukovalta loppuotteluun Budapestissa… →