Heliövaara/Glasspool 16 parhaan joukkoon Wimbledonissa – ”Toisella viikolla olemme Wimbledonissa – ei voi muuta sanoa kuin, että unelmat toteutuvat”

3.7.2021  |  19:02  |  Raportit

Harri Heliövaara ja brittiläinen Lloyd Glasspool etenivät 16 parhaan joukkoon Wimbledonissa. Seuraavaksi asettuvat vastaan kahdeksanneksi sijoitetut Lukasz Kubot (POL)/Marcelo Melo (BRA) – Kubot/Melo voitti Wimbledonin vuonna 2017.

Henri Kontinen/Edouard Roger-Vasselin kärsivät toisen kierroksen tappion.

Nelinpelin 2. kierros
[11] Henri Kontinen/Edouard Roger-Vasselin (FRA) – Simone Bolelli (ITA)/Maximo Gonzalez (ARG) 6-7(5), 2-6
[WC] Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool (GBR) – [WC] Alastair Gray/Aidan McHugh (GBR) 4-6, 6-3, 8-6

WIMBLEDONIN NELINPELIKAAVIOT

Toisella kierroksella Heliövaara/Glasspool kohtasi toisen villin kortin turnaukseen saaneen parin Alastair Gray/Aidan McHugh (GBR). Erityisesti Gray on suomalaiselle tuttu, sillä he pelasivat yhdessä Queen´s Clubin ATP-turnauksessa pari viikkoa takaperin.

Avauserän ensimmäisten pelien jälkeen kävi selväksi, että sekanelinpelissä luovutusvoiton antanut Glasspool ei ollut täydessä pelikunnossa. Glasspoolin liikkuminen oli vaikeaa ja se näkyi myös syöttötyöskentelyssä – brittiläisen ensimmäinen syöttö murrettiin ja se riitti vastustajille erävoittoon luvuin 6-4.

Glasspoolin tuskista huolimatta onnistui parivaljakko pitämään peli-ilon korkealla ja hiljalleen taso nousi myös korkeammalle. Heliövaara/Glasspool ottivat murron, veivät erän 6-3 ja pakottivat näin ratkaisun avauskierroksen tapaan kolmanteen erään.

Ratkaisevan erän alkuun parit mursivat toistensa syötöt, jonka jälkeen mentiin tasatahtia aina 6-6 tilanteeseen. Sitten iskivät Heliövaara/Glasspool: murto ja perään syöttövuoro kotiin, otteluvoitto erin 4-6, 6-3, 8-6.

– Toisella viikolla olemme Wimbledonissa – ei voi muuta sanoa kuin, että unelmat toteutuvat. Teimme sen mikä pystyttiin, ei missään nimessä ollut helppoa tänään. Kokemuksella hoidimme, vastustajilla alkoi tärisemään käsissä. Näytimme kuuluvamme kolmannelle kierrokselle enemmän kuin he, kommentoi Heliövaara.

– Kaikki varmasti näkivät, että meidän tiimi on kolmella jalalla liikkeellä. Alun jälkeen sovimme, että yritetään vaan roikkua pelissä mukana. Pidetään omat syötöt ja katsotaan miten vastustajien kantti kestää. Jos nyt joskus taktiikka toimii tällä tavalla, niin tänään se toimi, sanoi Heliövaara.

Seuraavaksi asettuvat siis vastaan kivikovat nelinpelaajat, vuoden 2017 Wimbledon mestarit Kubot/Melo.

– Seuraavaksi vastassa kokeneita nelinpelaajia. Varmaan syöttöjä pidellään puolin ja toisin, tiukkaa on luvassa. Jos olemme kunnossa, en näe mitään esteitä voitollemme.

Kontinen/Roger-Vasselin kärsi tappion

11. sijoitetut Henri Kontinen ja Edouard Roger-Vasselin astelivat toisen kierroksen otteluun hyvällä itseluottamuksella edeltävän kierroksen hieno voitto takataskussaan. Paikasta kolmannelle kierrokselle olivat heitä vastaan pelaamassa Simone Bolelli (ITA)/Maximo Gonzalez (ARG).

Avauserässä suomalais-ranskalaispari pääsi yrittämään murtoa kuuteen kertaan, mutta vastustajat saivat selvitettyä nämä kaikki. Ratkaisu nähtiin tie-breikissä ja siinä Bolelli/Gonzalez oli parempia 7-6(5).

Toisessa erässä italialainen ja argentiinalainen löivät terävämmän vaihteen silmään ja karkasivat 7-6(5), 6-2 voittoon.

Hietaranta ensi viikolla junioreiden puolella

Laura Hietaranta pelaa uransa toisen Grand Slam -turnauksen Wimbledonissa. Junioreiden kaaviot julkaistiin lauantaina ja suomalaispelaaja saa vastaansa kaksinpelin avauksessa tsekkiläisen Linda Klimovicovan. Hietaranta on junioreiden maailmanlistalla 43. ja Klimovicoca 83.

Hietaranta on mukana myös nelinpelissä yhdessä belgialaisen Sofia Costoulasin kanssa. Nelinpelikaavio julkaistaan 5.7.

TYTTÖJEN KAKSINPELIKAAVIO

Jaa:

Seuraava uutinen: Orpana/Ahti nelinpelin Suomen… →