Kaukovalta ja Orpana Kaarinan Finnish Tourin valtiaat

23.5.2016  |  12:17

Kaarinan aurinkoisilla massakentillä Finnish Tourin voittoa juhlivat nuoret pelaajat, kun 17-vuotias Patrick Kaukovalta oli ykkönen miehissä ja 15-vuotias Oona Orpana paras naisissa.

HVS:n Orpana kaatoi loppuottelussa OVS:n Monica Malisen 6-2, 6-3 ja osoitti, ettei pitkä loukkaantumisen aiheuttama tauko kilpakentiltä näy nuoren lupauksen otteissa.

 

Niin ikään HVS:ää edustava Kaukovalta näytti jo puolivälierässä olevansa lyömättömässä iskussa. Hän voitti Finnish Tourin kokonaiskilpailua johtavan Lauri Kiisken 6-3, 6-3. Välierässä Kaukovalta oli kuitenkin tiukilla, sillä seura- ja treenikaveri Emil Ruusuvuori (6-1, 2-6, 7-6) tähtäsi nälkäisesti loppuotteluun. Finaalissa Kaukovalta voitti ÅLK:n Eero Vasan 6-3, 6-0.

– Hävisin viime vuonna Kiiskille ja Eerolle, joten olen tyytyväinen, että pystyin voittamaan heidät. Eero ei tosin pelannut omalla tasollaan. Emiliä vastaan oli kuitenkin tiukin matsi kolmen matsipallon jälkeen, Kaukovalta kertaa.

Hän suuntaa kahden viikon kuluttua Puolaan ja Saksaan ITF:n juniorikisoihin, mutta palaa Kaarinaan heinäkuun lopussa ITF:n 10 000 dollarin ammattilaiskilpailuun. Kaukovalta sai voittajana kisaan villin kortin, samoin kuin Orpana Savitaipaleen naisten ”kymppitonniin”.

Tenniksen Finnish Tour jatkuu kesäkuun 27. päivä SM-kisojen yhteydessä Turussa.

 

Katso pistetilanne: https://www.tennis.fi/kilpailut/finnish+tour/2016+pistetilanne/

Jaa:

Seuraava uutinen: Toimistolla tapahtuu: Roope… →