Kaukovallan ammattilaispelit alkaneet positiivisesti, nyt pelaaja on mukana Suomen joukkueessa MM-kisoissa

6.9.2023  |  06:04  |  Ennakot

24-vuotias Patrick Kaukovalta kertoi alkukesästä tavoittelevansa ammattilaisuutta; nyt Kaukovalta on mukana miesten maajoukkueessa, Porsche Davis Cup Team Finland, MM-kisoissa 12.-17.9.

Kaukovalta pelasi ansiokkaan junioriuran ja siirtyi sitten pelaamaan Yhdysvaltoihin yliopistotennistä. Palattuaan Suomeen oli luvassa valmennustöitä niin lajivalmennuksen kuin henkisen puolen kanssa helsinkiläisessä HVS-Tenniksessä ja Tennisliiton valtakunnallisessa valmennuskeskuksessa. Alkukesästä tulleen ammattilaistavoitteen taustalla oli Kaukovallalla selkeä ajatus.

”Ettei jäisi kaduttamaan etten yrittänyt.”

Nyt Kaukovalta nimettiin toista kertaa maajoukkueen matkaan, ensimmäinen kerta osui juniorivuosiin 2016; tuolloin ei vielä pelivastuuta tullut.

”Olin tietysti todella innoissani, kun sain kuulla nimeämisestäni joukkueeseen. Muutkin pelaajat ovat pelanneet kesällä todella hyvin samoissa kisoissa kun minä, jotka olisivat myös ansainneet paikan joukkueessa. Varmasti tulee ikimuistoinen viikko Kroatiassa”, avasi tunnelmiaan Kaukovalta.

Lajiyhteisö on päässyt nauttimaan kolminkertaisen ulkokenttien Suomen mestarin otteista (2023, 2021 ja 2020) ja potentiaalista jo useiden vuosien ajan TEHO Sport Finnish Tourilla ja Tennisliigassa. Kesän Tampere Openissa, ATP Challenger -ammattilaisturnaus, pelaaja tuli laajemman yleisön tietoisuuteen erityisesti vahvoilla, yli 200km/h, syötöillään.

”Rakennan ja teen paljon pisteitä syötöllä ja kämmenellä; rystypuolella on myös kovuutta ja varmuutta. Yleisesti pitkien pisteiden pelaaminen pallosta toiseen on itselleni ominaista.”

Kesän ammattilaispeleistä on tarttunut matkaan arvokkaan kokemuksen lisäksi myös tuloksia. Alkukesästä tuli ITF-ammattilaisturnauksen finaalipaikka Vaasassa palkintoarvoltaan $15,000 kisassa ja Puolassa Kaukovalta saavutti puolivälieräpaikan pykälää arvokkaammassa $25,000 turnauksessa. Tällä hetkellä suomalaispelaaja on kaksinpelin maailmanlistalla 987. ja nelinpelissä 811.

”Kesä alkoi loistavasti Vaasan finaalipaikalla, mikä antoi hyvän lähdön ammattilaispeleihin. Kansalliset kisat menivät myös hyvin, minkä jälkeen on tuntunut että pelini on kehittynyt, vaikka se ei millään hurjalla tavalla kisoissa ole näkynytkään vielä. Muutama hyvä voitto ja pari tiukkaa tappiota, mitkä olisivat voineet kääntyä toisin. Suurimpana oppina on viime aikoina ollut oman pelityylin rakentaminen ja kehittyminen. Se on tosi tärkeää sitoutua pelityyliin, vaikka matsissa peli ei hyvältä aina tuntuisikaan. Siinä on vielä opittavaa minulla. Olen huomannut, että pystyn näissä peleissä kamppailemaan voitosta huononakin päivänä, mikä ei ole aina ollut vahvuuteni. Töitä pitää tehdä ja eteenpäin päästä.”

Näin Suomi pelaa MM-kisoissa – ”Lähitulevaisuudessa on tavoite voittaa koko Davis Cup”

Suomen miesten maajoukkueen, Porsche Davis Cup Team Finland, muodostavat MM-kisoihin Emil RuusuvuoriHarri HeliövaaraOtto VirtanenPatrik Niklas-Salminen ja Patrick Kaukovalta. Kapteenina toimii Jarkko Nieminen.

MM-alkulohkossa Suomi kohtaa Kroatian, Hollannin ja USA:n (tutustu vastustajiin). Samaan aikaan pelataan kolmessa eri paikassa alkulohkoja, yhteensä Davis Cup Finalsin alkulohkovaiheessa on maailman 16 parasta maata. Ottelut pelataan kovalla sisäkentällä Kroatian Splitissä 12.-17.9., peliareena on Arena Gripe Sports Centre.

”Lohkomme on erittäin tasainen. Hollanti, Kroatia ja USA ovat kaikki laatujoukkueita. Paperilla olemme altavastaajia jokaisessa ottelussa. Poikkeuksellisen kovan lohkostamme tekee se, että niin meillä kuin vastustajilla, on kaikilla kovat kaksinpelaajat ja myös nelinpelaajat”, kommentoi kapteeni Nieminen.

Nieminen totesi Verkolla-podcastissa joukkueen tavoitteena olevan voittaa lähitulevaisuudessa koko Davis Cup, eli maailmanmestaruus.

”Olen luottavainen joukkueemme suhteen, kuten sanoin, olemme osoittaneet kykenevämme venymään ja esittämään parastamme h-hetkellä. Uskon myös olosuhteiden sopivan meille. Kaikkia pelejä lähdemme voittamaan; totta kai haemme pääsyä finaaliturnaukseen.”

SUOMEN OTTELUT | DAVIS CUP FINALS, GROUP STAGE
Tiistai 12.9. klo 15.00 (CET) Suomi – Hollanti
Perjantai 15.9. klo 15.00 (CET) Suomi – Kroatia
Lauantai 16.9. klo 15.00 (CET) Suomi – USA

Otteluparissa pelataan kolme ottelua paras kolmesta -eräsysteemillä; ensin pelaavat maiden kakkospelaajat, perään ykköspelaajat ja lopuksi nelinpeli. Lohkon kaksi parasta maata selviytyy kahdeksan parhaan maan lopputurnaukseen 21.-26.11. Espanjan Malagaan.

TUTUSTU MM-KISOIHIN KISASIVUN VÄLITYKSELLÄ

Jaa:

Seuraava uutinen: Verkolla-podcast alkaa –… →