Kaukovallalle uran kolmas ulkokenttien Suomen mestaruus – ”Kolmas kulta tuntuu tosi hyvältä”

2.7.2023  |  17:53  |  Raportit

Vesa Ahti ja Patrick Kaukovalta

Patrick Kaukovalta nappasi uransa kolmannen ulkokenttien Suomen mestaruuden Vierumäellä.

LOPPUOTTELU
[8] Patrick Kaukovalta, HVS – [5] Vesa Ahti, Smash-Kotka 6-1, 6-2

 

KAAVIOT & OHJELMA: ULKOKENTTIEN SM-KILPAILUT / 3. TEHO SPORT FINNISH TOUR
KUVAGALLERIA

Miesten kaksinpelin loppuottelussa asettuivat vastakkain viidenneksi sijoitettu Vesa Ahti ja kahdeksanneksi sijoitettu Kaukovalta. Mielenkiintoa ottelussa riitti, sillä Ahti on hallitseva sisäkenttien Suomen mestari vuosilta 2022 ja 2021 sekä Kaukovalta ulkokentiltä 2021 ja 2020.

Molemmat pelaajat tavoittelevat ammattilaiskentille pääsyä ja siten yleisö saikin nauttia hienoista suorituksista. Kaukovallan monipuolinen ja varma peli, höystettynä tehokkaalla syötöllä, piti Ahdin otteessaan avauserässä. Kaukovalta kiihdytti nopeassa tahdissa 4-0 johtoon ja lopulta erävoittoon 6-1.

Toisen erän alku oli tasaisempi, mutta jälleen oli murtopuuhissa ensimmäisenä HVS-Tenniksen Kaukovalta siirtyen 3-1 johtoon. 3-2 tilanteessa iski jälleen sade, joka piinasi SM-kisaa viimeiset päivät. Ottelun päästessä jatkumaan muutaman tunnin tauon jälkeen otti Kaukovalta tilanteen täydellisesti haltuun. Hänen peruslyöntinsä ja vahva liikkeensä ei antanut mahdollisuuksia kovalyöntiselle sisäkenttien mestarille, vaan lopulta Kaukovalta marssi vakuuttavasti Suomen mestaruuteen erin 6-1, 6-2.

”Olen tosi tyytyväinen peliini tänään, niin välierä kuin loppuottelukin oli erinomaista tennistä. Kolmas kulta tuntuu tosi hyvältä”, sanoi Kaukovalta.

Kaukovallan viimeisin tappio kansallisella tasolla on vuodelta 2020, kun Otto Virtanen voitti hänet Hangon Finnish Tourin finaalissa. Yhdysvaltojen yliopistokentiltä haettu kovuus näkyy katsojille päivänselvästi.

”Itseluottamus on aika hyvä. Kaikki suomalaispelaajat ovat aikalailla tuttuja ja olen oppinut heistä paljon sekä osaan käyttää omia vahvuuksia heitä vastaan.”

Kaukovalta kertoo seuraavaksi pelaavansa TEHO Sport Finnish Tour -kisan Hangossa 13.-15.7. Sen jälkeen pelaaja kertoo osallistuvansa Tampere Openiin 17.-23.7.

”Työsopimukseni loppui kesäkuussa HVS:lle ja Tennisliitolle, nyt on tarkoitus pelata ja keskittyä ainoastaan tennikseen. Tavoite on ammattilaisuudessa. Tampere Openin jälkeen on tarkoitus kiertää enemmän ITF-ammattilaisturnauksia.”

Jaa:

Seuraava uutinen: Nelinpelien Suomen mestareiksi… →