Kaarinan ja Savitaipaleen $15,000 ITF-turnaukset ensi viikolla

27.7.2018  |  15:44  |  Ennakot

Ensi viikolla jatkuu Suomen kansainvälisten ammattilaisturnausten putki, kun miehet pelaavat Kaarinan, Admares Open 2018, ja naiset Savitaipaleen, Savitaipale Ladies Open, $15,000 ITF-turnauksissa. Näiden turnausten jälkeen miehillä on vielä kaksi ITF-turnausta jäljellä Hyvinkäällä ja Helsingissä.

Kaarinassa useita suomalaismiehiä tavoittelemassa menestystä

Tällä hetkellä suomalaisista suoraan kaksinpelin pääsarjaan ovat päässeet Patrik Niklas-Salminen (ATP-612), Otto Virtanen (ATP-1095), Patrick Kaukovalta (ATP-1351) ja Panu Virtaselle (ATP-1604). Lisäksi Eero Vasalle, Verneri Tuomelle ja Ville-Petteri Ahtille on myönnetty villit kortit turnaukseen. Karsintojen puolella useat suomalaismiehet pyrkivät kohti pääsarjaa.

Nelinpelissä ennakkoon mielenkiintoa nostattavat Virtasen veljekset, jotka pelasivat ensimmäistä kertaa yhdessä Aamulehti Tampere Openissa. Lisäksi nelinpelissä nähdään varmuudella ulkokenttien Suomen mestarit Roni Rikkonen ja Mikko Rouvala. Myös muita suomalaisia nähdään suurella todennäköisyydellä nelinpelissä.

– Tänä vuonna näyttää siltä, että selkeää kärkeä ei ole turnauksessa, vaan erittäin tasainen osanottajalistaus on luvassa. Toivottavasti suomalaiset onnistuvat hyvin ja saamme nauttia heidän menestyksestään. Virtasten veljeksiltä, Otolta ja Panulta, odotan hyviä otteita, kilpailunjohtaja Johan Skogman kertoi.

Skogman nostaa esille ITF-turnausten tärkeyden suomalaisen tenniksen kannalta.

– Kaikki Suomessa järjestettävät ITF-ammattilaisturnaukset ovat todella tärkeitä lajikulttuurillemme ja sen kehitykselle. Näissä pääsevät suomalaiset hakemaan tuntumaa ammattilaisuuteen, mikä on elintärkeää nuorille lupauksille. Yleisölle nämä ovat myös hyvä paikka nähdä ammattilaisotteluita.

LISÄTIEDOT & OSALLISTUJALISTAUKSET

Naispelaajat kilpailemassa perinteisesti Savitaipaleella

Tällä hetkellä näyttää siltä, että suomalaisista naispelaajista vain Piia Suomalainen (WTA-1044) ylsi rankinginsa puolesta suoraan kaksinpelin pääsarjaan. Tämän lisäksi villit kortit turnaukseen on myönnetty Oona Orpanalle, Ella Haavistolle ja Alexandra Anttilalle. Karsinnan puolelta pääsarjapaikkoja tavoittelevat useat pelaajat.

– Järjestelyt ovat sujuneet rutiinilla hyvään malliin – kiitos yhteistyökumppaneille, erityisesti Savitaipaleen kunta ja Osuuspankki, sekä talkoolaisille, joita ilman turnausta ei saataisi toteutettua, kilpailunjohtaja Esa Vaartaja kommentoi.

Vaartaja kertoo myös, että Savitaipaleella odotetaan innolla turnauksen alkua, sillä se on yksi paikkakunnan kesän kohokohdista.

– Aikaisempina vuosina yleisöäkin on löytänyt mukavasti paikalle, eli ei muuta kuin tervetuloa myös tänä vuonna, Vaartaja kertoi haastattelun lopuksi.

LISÄTIEDOT & OSALLISTUJALISTAUKSET

Hyvinkään ja Helsingin ITF-turnaukset seuraavina vuorossa

Kaarinan ja Savitaipaleen kilpailuiden karsinnat alkavat nyt viikonloppuna. Tänään illalla  selviää Kaarinan karsintakaaviot ja tarkat osallistujalistaukset. Savitaipaleella asia on selvillä huomenna illalla.

Kaarinan ja Savitaipaleen ITF-turnausten jälkeen pelataan vielä kaksi miesten turnausta, toinen Hyvinkäällä 6.-12.8. ja toinen Helsingissä 13.-19.8. Tervetuloa kannustamaan suomalaisia ensin Kaarinaan ja Savitaipaleelle – sitten Hyvinkäälle ja Helsinkiin.

$15,000 ITF-TURNAUS, WIP TENNIS OPEN 2018, HYVINKÄÄ 6.-12.8.2018
$15,000 ITF-TURNAUS, DIGITALIST OPEN, HELSINKI 13.-19.8.2018

Jaa:

Seuraava uutinen: Orpana välieriin Tampereella… →