Orpana välieriin Tampereella – Heliövaara/Niklas-Salminen tippuivat

27.7.2018  |  21:20  |  Raportit

HVS-Tenniksen Oona Orpana on edennyt Aamulehti Tampere Openin $15,000 ITF-turnauksen kaksinpelin välieriin. Harri Heliövaara ja Patrik Niklas-Salminen hävisivät niukasti €43,000+H ATP-haastajaturnauksen nelinpelin välierässä.

Orpana välieriin vahvan syöttö- ja palautuspelin turvin

Orpana on edennyt heti ensimmäisessä kansainvälisessä kilpailussaan loukkaantumisensa jälkeen jo välieriin. Villin kortin turnaukseen saanut 17-vuotias pallotaituri voitti tänään puolivälierässä Anna Ukolovan vakuuttavasti 6-3, 6-2.

– Syöttö sujui tänään todella hyvin. Alussa oli pientä jännitystä, mutta sain silti pelattua omalla pelityylilläni. Vahvalla palautuspelillä sain painetta vastustajan syöttövuoroissa ja sitä kautta hieman ilmaisia pisteitäkin, tyytyväinen Orpana kommentoi.

Huomisessa välierässä suomalainen kohtaa toiseksi sijoitetun Bojana Marinkovicin (SRB) aikaisintaan klo 12:30.

– En tiedä etukäteen vastustajastani mitään. Omalla pelillä otteluun, Orpana kertoi huomisesta välierästään.

Toisessa välierässä pelaavat ykköseksi sijoitettu Francesca Jones (GBR) ja kolmanneksi sijoitettu Camila Giangreco Campiz (PAR) – he pelaavat klo 11:00 alkaen. Naisten nelinpelifinaalissa ovat vastakkain [1] Giangreco Campiz/Marinkovic – [2] Polina Bakhmutkina/Elena Malygina noin klo 14:00.

KAKSINPELIN KAAVIOT
NELINPELIN KAAVIOT

Heliövaara/Niklas-Salminen hävisivät tiukan taiston

Vahvasti turnauksen alkukierroksilla pelannut suomalaispari Heliövaara/Niklas-Salminen kohtasivat tänään välierässä toiseksi sijoitetut venäläiset Ivan Gakhovin ja Alexander Pavlioutchenkovin.

Ottelusta muodostui todellinen jännitysnäytelmä, kun ensimmäisen erän veivät suomalaiset 6-3 ja toisen venäläiset samoin numeroin. Ottelutiebreikissä yleisö sai haukkoa henkeä, sillä ratkaisu saatiin vasta jatkopalloilla. Heliövaara/Niklas-Salmisella oli yksi ottelupallo, mutta Gakhov/Pavlioutchenkov käänsi kolmannen erän itselleen lukemin 12-10.

– Tänään tuntui, että olimme ottelussa parempi pari, mutta oma pelini yski loppuvaiheessa. Vähän samanlaista terävyyden puutetta kuin oli kaksinpelissäkin. Kokonaisuutena jäi jonkin verran hampaankoloon, sillä hienoissa puitteissa ja kotiyleisön edessä olisi aina enemmän kuin hienoa menestyä, Heliövaara kertoi välierän jälkeen.

– Harmillinen tappio tänään, todella pienestä kiinni. Harmittaa tottakai, olisi ollut kivaa pelata finaalissa Harrin kanssa, koska pelimme sujui taas tällä viikolla hyvin. Kokonaisuutena ihan ok viikko, paljon tiukkoja matseja. Oli myös hienoa pelata taas kotona ja saada kannustusta – tällaiset viikot ovat todella ainutlaatuisia meille pelaajille. Iso kiitos siitä kuuluu kaikille, jotka ovat pistäneet kisan pystyyn ja kaikille katsomaan tulleille, Niklas-Salminen lisäsi.

Miesten nelinpelin finaalissa kohtaavat huomenna klo 12:00 Gakhov/Pavlioutchenkov ja ruotsalaiset Markus Eriksson/Andre Göransson. Miesten kaksinpelin välierissä pelaavat vastakkain [1] Hugo Dellien (BOL) ja [3] Juan Ignacio Londero (ARG) sekä [6] Tallon Griekspoor (NED) ja Tristan Lamasine (FRA). Ottelut pelataan peräkkäin alkaen klo 13:30 – ensin kentälle astelevat Griekspoor ja Lamasine.

NELINPELIN KAAVIOT
KAKSINPELIN KAAVIOT

Jaa:

Seuraava uutinen: Junioreille menestystä maailmalla… →