Juniorien EM-kisojen loppuottelut

25.7.2011  |  09:57

Alle 18-vuotiaiden EM-kilpailun poikien kaksinpelin Euroopan mestaruuden voitti kisan ykkössijoitettu Espanjan Roberto Carballes Baena, joka oli kisaviikolla poikien ITF-rankingissa vasta sijalla 26. Loppuottelussa hän voitti sijoittamattoman Bulgarian Dimitar Kuzmanovin (ITF 65). Carballes Baenasta tuli tuplamestari, kun hän voitti nelinpelin parinaan Ricardo Ojeda Lara.
Tyttöjen kaksinpelin Euroopan mestaruuteen nousi kuudenneksi sijoitettu Slovenian Nastja Kolar (ITF 169) ja nelinpelissä valkovenäläiset Ilona Kremen ja Aliaksandra Sasnovich.

Alle 16v-vuotiaiden tyttöjen nelinpelin EM:n voitto meni naapuriimme Viroon monissa Suomessa pelatuissa turnauksissa mukana olleille Anett Kontaveitille ja Tatjana Vorobjovalle.
Kaksinpelin EM-ykköset tulivat Ranskasta, tyttöjen turnauksen voitti Jade Suvrun ja poikien Enzo Couacaud, joka loppuottelussa kukisti Ruotsin Elias Ymerin.
Turnaus pelattiin Moskovassa.

Jos olivat ranskalaiset vahvoja alle 16-vuotiaissa, sitä olivat romanialaispelaajat alle 14-vuotiaiden EM-kisoissa Plzenissä, Tsekissä. Viikko sitten poikien EM-joukkuekilpailun, Copa del Solin voittaneet Bogdan Borza ja Nicolae Frunza etenivät henkilökohtaisten EM-kisojen kaksinpelin finaaliin, jossa Borza voitti kahdessa erässä. Edeltävänä päivänä Borza ja Frunza olivat voittaneet poikien nelipelin Euroopan mestaruuden.
Kakkoseksi sijoitettu Ana Konjuh toi Kroatialle sen tennishistorian ensimmäisen juniorien EM-tittelin, kun tämä voitti loppuottelussa Sveitsin Belinda Bencicin. Bencic nappasi kuitenkin nelinpelin mestaruuden parinaan Chiara Grimm. (RN)

Juniorien EM-kilpailut 2011
Alle 18v
18.-24.7.2011 Klosters, Sveitsi
Loppuottelut
P2-p Roberto Carballes Baena Espanja (1.) – Dimitar Kuzmanov Bulgaria 75 76(2)
T2-p Nastja Kolar Slovenia (6.) – Sofiya Kovalets Ukraina (8.) 61 62
P4-p Roberto Carballes Baena/Ricardo Ojeda Lara Espanja – Matej Leljak/Nik Rozborsek Slovenia 64 61
T4-p Ilona Kremen/Aliaksandra Sasnovich Valko-Venäjä (4.) – Denisa Allertova/Jesika Maleckova  Tsekki (7.) 62 67(5) [10-7]

Alle 16v
18.-24.7.2011 Moskova, Venäjä
Loppottelut
P2-p Enzo Couacaud Ranska (3.) – Elias Ymer Ruotsi 62 61
T2-p Jade Suvrun Ranska (15.) – Sara Rorribes Tormo Espanja 61 64
P4-p Matteo Donati/Stefano Napolitano Italia (8.) – Albert Alcaraz Ivorra/Carlos Benito Hergueta Espanja 63 67(3) [10-8]
T4-p Anett Kontaveit/Tatjana Vorobjova Viro (2.) – Barbora Krejcikova/Petra Rohanova Tsekki (1.) 36 63 [10-8]

Alle 14v
18.-24.7.2011 Plzen, Tsekki
P2-p Bogdan Borza Romania (2.) – Nicolae Frunza Romania (3.) 64 62
T2-p Ana Konjuh Kroatia (2.) – Belinda Bencic Sveitsi (4.) 64 36 61
P4-p Bodgan Borza/Nicolae Frunza Romania (1.) – Miroslav Chyba/Ondrej Krstev Tsekki (7.) 63 61
T4-p Belinda Bencic/Ghiara Grimm Sveitsi (8.) – Raluca Ciufrila/Jaqueline Adina Cristian Romania (10.) 46 62 [10-5]

Seuraava uutinen: Suomalaisten kansainväliset viikkorankingit… →