JTS nauttii sarjatenniksen joukkuepelistä – ”Koti- ja vierasottelut tuovat sarjatennikseen oman lisämausteensa.”

25.4.2023  |  12:21  |  Seurat

Jyväskylän Tennisseura on mukana aktiivisesti sarjatenniksessä vuoden ympäri. Seuralla on joukkueita mukana sarjatenniksessä niin sisä- kuin ulkokaudellakin.

JTS 3 -joukkue on alun perin perustettu seuran kilpajunioreille, mutta sen kokoonpano on muovautunut vuosien edetessä. Joukkueen kapteeni Toni Kiljunen kertaa joukkueen historiaa.

”Joukkue perustettiin JTS:n kilpajunnuille, joille ryhdyin kapteeniksi eli autokuskiksi. JTS:n kilpajunioreiden toiminnassa on pitkään ollut pykälä osallistumisesta ja sitoutumisesta yleiseen sarjatennikseen sopivassa iässä. Kun pojat vanhenivat, jatkettiin nykykokoonpanolla sarjassa. Kai me voisimme nykyään pelata myös M40-sarjaa, mutta yleinen 4. divisioona on toiminut alueellisena ja tasoltaan hyvin”, kuvailee Kiljunen.

Nykyisen JTS 3 -joukkueen kokoonpanoon kuuluu myös Alberto Politi. Sarjatennis on tarjonnut uuteen kaupunkiin muuttaneelle pelaajalle mahdollisuuden jatkaa kilpailemista kätevästi.

”Omalla kohdallani sarjatennis alkoi siitä, että toiset silloisen seurani Grani Tenniksen jäsenet pyysivät mukaan. Kun sitten muutin Jyväskylään, seuran harrastajaporukka otti minut mielellään mukaan treeneihin ja myöhemmin joukkueeseen. Minulla oli vaihtoehtoina mennä mukaan jo olemassa olevaan joukkueeseen tai kerätä omista kavereistaan uusi joukkue. Usein kuitenkin monet jo olemassa olevat joukkueet tarvitsevat lisää pelaajia varsinkin vieraspelireissuille.”

Sarjatennistä Politi on pelannut jo lähes kymmenen vuoden ajan harrastesarjoissa. Sarjatennis on oiva tapa osallistua kilpailutoimintaan ja viettää aikaa pelikavereiden kesken tutun harrastuksen parissa. IV-divisioonassa lohkot ovat pääsääntöisesti alueellisia ja yhdessä otteluparissa pelataan kaksi kaksinpeliä ja yksi nelinpeli.

”Sarjatennis sopii kaikille kilpailemisesta kiinnostuneille tennisharrastajille, joilla on myös silloin tällöin mahdollisuus lähteä lyhyemmille vieraspelireissuille. Erityisesti sarjatennis sopii niille, joille viikonloppukisat ovat aikataulullisista syistä haastavia”, kuvailee Politi.

Politi erityisesti arvostaa sarjatenniksen joukkuepelimuotoa. Se tuo ainakin JTS:n otteluihin mukaan normaalia enemmän kannustusta ja tunnelmaa sekä sopivaa rentoutta.

”Muista kilpailuista poiketen sarjatenniksessä voittoja kerätään ensi sijaisesti joukkueelle. Tästä syystä sarjatennisottelussa saakin usein tavallista enemmän kannustusta. Varsinkin nelosdivarissa sarjatennikseen suhtaudutaan usein hieman kevyemmällä vakaavuudella, kun kenenkään turnauksen jatko ei ole kiinni yksittäisen ottelun tuloksesta.”

Kysyttäessä lopuksi mikä sarjatenniksessä on parasta nousee kaksi asiaa muiden edelle.

”Koti- ja vierasottelut tuovat sarjatennikseen oman lisämausteensa. Sarjatenniksen kautta pääsee pelaamaan kotihalliin, jossa on harvemmin kilpailuja ja vieraspelireissuilla pääsee puolestaan pelaamaan omasta näkökulmasta ”eksoottisillekin” kentille, joissa ei muuten tulisi koskaan pelattua. Sarjapelit ovat myös useimmiten lauantai-iltapäivisin, mikä on luksusta verrattuna esimerkiksi viikonloppukisojen otteluaikoihin”, päättää Politi.

Ulkokauden sarjatennikseen ilmoittautuminen on käynnissä 3.4.-15.5. Kerää kaveriporukka kasaan ja ilmoittaudu mukaan seurasi kautta! II-V -divisioonien pelikausi on 2.6.-20.8.2023.

 

Sarjatenniksen tasot ovat TEHO Sport Tennisliiga, I-divisioona, II-divisioona, III-divisioona, IV-divisioona ja V-divisioona. Tutustu sarjatennikseen tarkemmin täältä.

 

ALOITA SARJATENNIS

Jaa:

Seuraava uutinen: Tuomarikoulutuksia tulossa 8.5.… →