Jarkko välieriin IPP Openissa

21.11.2008  |  21:00

Vastassa Slovakian Karol Beck

IPP Openin perjantai antoi runsaslukuiselle katsojajoukolle rahan edestä nähtävää.
Tsekin Jan Hernych piinasi kolmanneksi sijoitettua Venäjän Igor Kunitsinia, mutta vladivostokilainen sai otetuksi voiton luvuin 6-4, 7-6(5). Lauantaisessa välieräottelussa Kunitsin saa vastaansa maanmiehensä Dimitri Tursunovin, joka nousi voittoon aivan kuilun partaalta. IPP Openin viimevuotiselle finalisti Tobias Kamkella oli ottelupallo ottelussaan ykkössijoitettua Tursunovia vastaan 6-4, 5-1 tilanteessa, mutta hän löi lentolyöntinsä verkkoon. Tursunov vei toisen erän tie-brekilla 7-6(3) ja kolmannen 6-4.
Kakkossijoitettu Jarkko Niemisen ja Puolan Lukasz Kubotin puolivälieräottelusta kehkeytyi melkoinen trilleri, jonka ratkaisu saatiin vasta kolmannen erän tie-breakissa. Pitkänhuiskea puolalainen syötti koko ottelun mainiosti. Hän johti ensimmäistä erää jo 5-2, mutta Nieminen nousi tasoihin ja vei erävoiton tie-breakilla 7-4.
Toisessa erässä Jarkon voitto näytti jo lähes varmalta, kun hän johti erää ensin 4-1 ja vielä 5-2, mutta sitten tuli pari huonoa ”geimiä”. Puolalainen vei viisi peliä peräkkäin ja toisen erän 7-5.
Tasaisissa merkeissä pelattiin kolmaskin erä ja edettiin jälleen tie-breakiin, jonka Nieminen pelasi todella keskittyneesti. Hän vei viisi ensimmäistä pistettä, ja vasta sen jälkeen Kubotin onnistui pitää kaksi omaa syöttöään. Jarkko varmisti kuitenkin paikan välieriin viemällä kaksi seuraavaa pistettä ja tie-break kirjattiin hänelle 7-2.
Lauantaina pelataan kaksinpelin välierät, ensin klo 14 alkaen ottelu Tursunov-Kunitsin ja sen jälkeen Nieminen kohtaa Slovakian Karol Beckin (ATP 160).
Niemisen ottelu ei ala ennen klo 15.30:ntä.

Seuraava uutinen: Argentiina – Espanja… →