Jarkko päätti uransa isosti viihdyttävässä Final Nightissa

10.11.2015  |  10:55

Noin 12 000 katsojaa oli todistamassa Jarkko Niemisen uran päätöstä maanantaina Hartwall Arenassa Helsingissä. Ja minkä spektaakkelin he saivatkaan nähdäkseen ja kokeakseen!

Jarkolla oli ollut kaksi vaihtoehtoa – järjestää jäähyväiset isosti tai vain poistua hiljakseen. Onneksi hän valitsi näyttävän tavan ja kutsui paikalle oman lajinsa elävän legendan Roger Federerin sekä uransa päättäneet jääkiekon supertähdet Teemu Selänteen ja Peter Forsbergin Ruotsista. 

Tenniksen lisäksi estradilla nähtiin ja kuultiin Jarkon suosikkimuusikoiden Apulannan, Ricky-Tick Big Band & Julkisen Sanan ja Apocalyptican esityksiä, Saara Aallon ja Ylioppilaskunnan laulajien esittämät Sveitsin ja Suomen kansallislaulut sekä manselaisten Kummelien väliintulot.

Jarkko ja Teemu Selänne voittivat hauskassa ja viihdyttävässä nelinpelissä F-parin Federer/Forsberg. Jarkon ja Federerin kaksinpeli päättyi – jälleen – sveitsiläisen voittoon 7-6, 7-6. Taiturit jättivät ottelussa vitsit vähemmälle ja tarjosivat täydelle katsomolle hyvää tennistä. 

Haastatteluissa sekä kentällä yleisölle että medialle ennen ja jälkeen otteluiden nelikko kertoi keskinäisestä arvostuksesta, mikä myös välittyi kaikessa tekemisessä. 

Jarkko sai arvoisensa viimeisen illan, Final Nightin. Jäähyväisissä oli iloa ja riemua. Vain kaksinpelin jälkeen järjestelyistä vastanneen Yellow Filmsin kokoama dia- ja videoesitys Maskusta maailmalle nosti Jarkolle tunnemyrskyn.

– Olin pudota jaloiltani, mutta onneksi sain kootuksi itseni, sillä halusin pitää puheen yleisölle, kertoi Jarkko jälkeen päin.

Puheessaan Jarkko kiitti kaikkia tahoja vuosien varrella saamastaan tuesta ja kannustuksesta. Erityismaininnan saivat parin kuukauden ikäinen My-tytär, Anu-vaimo sekä vanhemmat Leena ja Kauko sekä sisar Anna-Riikka.

Metallimusiikista erityisesti pitävä Jarkko näytti illan päätteeksi suurelle yleisölle tuntemattoman puolen itsestään: hän päästi tukkansa valloilleen ja heilutti piiskalettiään eli ”moshasi” Apocalyptican sellistien tavoin Grace-biisin tahtiin. 

 

Teksti Riitta Närhi

Jaa:

Seuraava uutinen: Jarkko Nieminen, Final… →