Niemiselle Suomen Tennisliiton kultainen ansiomerkki

9.11.2015  |  18:23

 

Tennisammattilaisen uransa päättänyt Jarkko Nieminen sai Suomen Tennisliiton kultaisen ansiomerkin. Tennisliiton puheenjohtaja Matti Virtanen ja toimitusjohtaja Teemu Purho luovuttivat ansiomerkin Niemiselle The Final Night -tapahtumassa 9. marraskuuta 2015.

Suomen Tennisliitto on myöntänyt kultaisia ansiomerkkejä vuodesta 1948 lähtien. Ensimmäisen merkin sai legendaarinen Mr. G, Ruotsin kuningas Kustaa V. Jarkko Niemisen ansiomerkin numero on 81 hänen syntymävuotensa (1981) kunniaksi. Nieminen saa poikkeuksellisesti suoraan kultaisen ansiomerkin, vaikka hänellä ei ole pronssista ja hopeista.

 

 

 

Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purhon kiitossanat Jarkko Niemiselle:

 

Jarkko, 

 

Tennisurallesi on mahtunut hienoja voittoja, tiukkoja taisteluita, elämyksiä ja kokemuksia eri puolilta maailmaa.

Suomalaisten muistoihin ovat varmasti painuneet ikuisiksi ajoiksi jo juniorivuosiltasi US Openin voitto, nousu maailmanlistan 13. parhaaksi pelaajaksi, ATP-kisavoittosi, Grand Slam kilpailuiden puolivälieräpaikat Australiassa, Wimbledonissa sekä US Openissa.

Miesten Davis Cup -joukkueessa olet edustanut Suomea jo vuodesta 1999. Olet ollut mukana jo 33 maaottelutapahtumassa ja niissä olet pelannut yhteensä 85 ottelua. Maajoukkue on merkinnyt sinulle paljon, olet nauttinut joukkueena pelaamisesta.

Suomalaiselle tennikselle olet merkinnyt hyvin paljon. Olet loistava esikuva nuorille urheilijoille – ammattimaisuutesi niin kentällä kuin sen ulkopuolella on esimerkillistä, siitä ovat saaneet nauttia kaikki tennistä seuraavat harrastajat. Sinulta on aina löytynyt aikaa otteluiden jälkeen suomalaisfaneille helposti lähestyttävänä persoonana ja moni harrastaja onkin saanut ikimuistoisen hetken kanssasi nimikirjoituksesi tai yhteisen valokuvan kautta. 

Menestyksesi avulla tenniskentät ympäri Suomea ovat täyttyneet, harrastajamäärät ovat kasvaneet, tennis on noussut seuratuksi lajiksi. Tänä päivänä tennis voi hyvin, uusien harrastajien määrä kasvaa ja varsinkin lapset ja nuoret valitsevat tenniksen yhä useammin uudeksi harrastuksekseen. Kasvaakseen ja herättääkseen kiinnostusta kaikki urheilulajit tarvitsevat valovoimaisia tähtiä. Sinä, Jarkko, olet suomalaisen tenniksen supertähti, josta voimme olla erittäin ylpeitä. 

Suomalaisen tennisyhteisön ja Suomen Tennisliiton puolesta haluamme kiittää Sinua pelivuosistasi ja luovuttaa Sinulle Tennisliiton korkeimman ansiomerkin, kultaisen ansiomerkin numerolla 81. Toivottavasti olet tulevaisuudessa mukana huipputenniksen parissa tavalla tai toisella ja Suomalaiset pääsevät tulevaisuudessakin nauttimaan elämyksistä ja kokemuksista kanssasi. 

Kiitos Jarkko ja menestystä tulevaisuuteen! 

Jaa:

Seuraava uutinen: Jarkko päätti uransa… →