Jarkko Nieminen Varsinais-Suomen urheilun Hall of Fameen

5.2.2019  |  17:27  |  Artikkeli

Kuva: Kimmo Mäkiselkä

Jarkko Nieminen sai upean tunnustuksen mittavasta urastaan viime viikonloppuna Varsinais-Suomen Urheilugaalassa. Nieminen nimettiin alueen urheilun kunniagalleriaan, Hall of Fameen.

Varsinais-Suomen urheilun Hall of Fame perustettiin viime vuonna ja tuolloin siihen nimettiin kestävyysjuoksun legenda Paavo Nurmi. Tänä vuonna Niemisen lisäksi kunniagalleriaan nimettiin kuusi muuta urheilijaa: pikajuoksija Voitto Hellsten, ratamoottoripyöräilijä Jarno Saarinen, suunnistaja Liisa Peltola, soutaja Pertti Karppinen, jääkiekkoilija Juhani Wahlsten ja jääkiekkoilija Saku Koivu.

– Tuntuu todella hienolta, arvostan tätä todella paljon. Kun aloitin tennistä pelaamaan, niin ei sitä miettinyt palkintoja tai tunnustuksia, vaan pyrin vain olemaan paras mahdollinen Jarkko, kertoi Nieminen.

Nieminen valittiin aktiiviuransa aikana peräti 12 kertaa Varsinais-Suomen parhaaksi urheilijaksi.

– Mitä enemmän olin maailmalla poissa kotikonnuilta, niin sitä enemmän arvostus kotiseutua kohtaan voimistui. Arvostan omia juuriani Varsinais-Suomessa todella paljon. Olen aina saanut tukea sekä kunnioitusta kotiseudultani ja siitä olen kiitollinen.

Kuva: Kimmo Mäkiselkä

Nieminen ylsi parhaimmillaan miesten kaksinpelin maailmanlistalla 13. sijalle, joka on edelleen korkein lukema suomalaiselle tennispelaajalle kaksinpelissä. Niemisen tililtä löytyy muun muassa US Openin juniorisarjan kaksipelivoitto vuodelta 1999, kaksi kaksinpelin ATP-turnausvoittoa (Auckland 2006 ja Sydney 2012) ja viisi nelinpelin ATP-turnausvoittoa (Mumbai 2007, Gstaad 2010, München 2013, Kitzbühel 2014 ja Buenos Aires 2015) sekä kaksinpelin puolivälieräpaikat Australian avoimista 2008, Wimbledonista 2006 ja US Openista 2005. Suomalaisen uran tasaisuudesta ja kovuudesta kertoo paljon, että hän oli kaksinpelin maailmanlistalla sadan parhaan joukossa 2001-2014. Nieminen edusti myös Suomea olympialaisissa vuosina 2004, 2008 ja 2012.

Nieminen toimii nykyään Suomen miesten maajoukkueen, Cinia Davis Cup Team Finland, kapteenina.

Jaa:

Seuraava uutinen: Davis Cup: Suomi… →