Davis Cup: Suomi kohtaa Itävallan kotikentällään syyskuussa

6.2.2019  |  14:46  |  Artikkeli

Davis Cupin I-ryhmän arvontatilaisuus järjestettiin Lontoossa keskiviikkona 6.2. Suomi kohtaa Itävallan kotikentällään Eurooppa/Afrikan I-ryhmässä syyskuussa.

Viime vuonna Suomen joukkue, Cinia Davis Cup Team Finland, onnistui upeasti voittamaan II-ryhmän, mikä mahdollisti nousun I-ryhmään. Joukkueen muodostivat Henri Kontinen (nelinpelin ATP-18), Harri Heliövaara (kaksinpelin ATP-375 ja nelinpelin ATP-181), Emil Ruusuvuori (kaksinpelin ATP-405), Patrik Niklas-Salminen (kaksinpelin ATP-591 ) ja Otto Virtanen (ITF World Ranking 560) sekä kapteeni Jarkko Nieminen. Kapteeni Nieminen on innoissaan tulevasta haasteesta.

– Todella hienoa lajin kannalta, että päästään pelaamaan kotiyleisön edessä. Viime vuonna pärjäsimme hienosti vieraskentillä, mutta nyt on erittäin upeaa päästä kotiyleisön eteen. Toivotaan luonnollisesti täyttä tupaa, sillä kyllä yleisöstä saamme ylimääräistä apua – joukkueemme nauttii suuresti kotiyleisön edessä pelaamisesta.

Itävallan ehdoton ykköspelaaja on Dominic Thiem (kaksinpelin ATP-ranking 8). Joukkueesta löytyy myös maailman ehdotonta nelinpelieliittiä Oliver Marachin (nelinpelin ATP-8) ja Alexander Peyan (nelinpelin ATP-17) muodoissa. Joukkueessa ovat viime vuonna pelanneet myös Dennis Novak (kaksinpelin ATP-155), Sebastian Ofner (kaksinpelin ATP-175), Jurij Rodionov (kaksinpelin ATP-196), Jürgen Melzer (kaksinpelin ATP-292), Gerald Melzer (kaksinpelin ATP-256) ja Philip Oswald (nelinpelin ATP-72). Itävallan maailmanlistan sijoitus on 16. ja Suomi on 38.

– Kova joukkue on kyseessä. Ei helpoin arpa, mutta kaikki ovat tässä vaiheessa kovia – olemme valmiita ja ehdottomasti lähdemme taistelemaan voitosta, päätti Nieminen.

– Tästä tulee upea maajoukkuevuosi. Huhtikuussa järjestämme naisten maajoukkueturnauksen Helsingissä ja syksyllä on sitten miesten maajoukkueen vuoro. Nämä ovat erinomaisia tilaisuuksia suomalaisille päästä seuraamaan kovatasoista tennistä Suomessa, kommentoi Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho.

Suomen ja Itävallan kohtaaminen pelataan Suomessa joko 13.-14.9. tai 14.-15.9. Tarkempi peliaika ja -paikka selviää kevään aikana. Otteluparin voittaja pääsee maailmanlohkon karsintaan 2020.

Jaa:

Seuraava uutinen: Naisten TEHO Sport… →