Jarkko Nieminen ja Henri Kontinen DC-joukkueeseen

24.8.2011  |  16:23

Suomen Davis Cup -joukkueen kapteeni Kim Tiilikainen nimesi jo Jarkko Niemisen (ATP 50) ja Henri Kontisen (ATP 291) joukkueeseen, joka kohtaa Puolan Davis Cupin Eurooppa/Afrikan I ryhmän putoamiskarsintaottelussa 16.-18.9. Barona Areenalla, Espoossa.
Davis Cup -joukkue muodostuu neljästä pelaajasta ja kapteenista. Kaksi muuta pelaajaa Kim Tiilikainen ilmoittaa myöhemmin: koko joukkue on oltava nimetty 10 päivää ennen maaottelua, siis tiistaina 6.9.
Puolan joukkueen kokoonpanosta ei vielä ole saatu varmaa tietoa. Puolassa tennisvalmentajana toimiva kipparimme Tiilikainen uskoo, että sieltä tullaan vahvalla joukkueella.
-Haluavat varmasti välttää putoamiskurimuksen yhtä kovasti kuin me, sanoo Tiilikainen.
-Meillä oli viime vuonna Puola-ottelussa Sopotissa aivan mahtava joukkuehenki. Se sama henki kun saadaan päälle, hyvä tulee, sanoo Tiilikainen. -Puola-voitto oli meille varmaan yks parhaista miesmuistiin. Iskettiin vastustajan kotihallissa ja käännettiin 1-2 -tappioasema 3-2 voitoksi.

Puolan ykköstähti Lukasz Kubot (ATP 57.) ei puolentoista vuoden takaisen Suomi-ottelun ole DC-joukkueen käytössä ollut, mutta joutuu nyt harkitsemaan mukaan tuloa, mikäli mielii ensi kesän Lontoon olympiakisoihin. Edustuskelpoisuuteen kun vaaditaan, että pelaajat ovat käytettävissä oman maan edustustehtävissä kahtena peräkkäisenä vuonna ennen kisoja.
Kubot pelasi Suomea vastaan Sopotissa, voitti Henri Kontisen, mutta hävisi Jarkko Niemiselle. Surullisen hahmon ritariksi nousi Mihail Przysiezny (ATP 186), joka hävisi molemmat kaksinpelinsä. Miehellä on ollut paljon loukkaantumisia ja hänen rankinginsa on pudonnut parhaastaan sata sijaa.
-Przysiezny on aina vaarallinen, tietää Tiilikainen. – Vaikkei peli olisi kulkenut, hän saattaa saada hengen päälle. Ei kannata tuijotella viime aikaisiin tuloksiin.
Kimin oma valmennettava Jerzy Janowiczkin (ATP 141) voi tulla nimetyksi joukkueeseen. Jerzyn kohtaloa enemmän Kim miettii, mitkä kaksi muuta nimeä ovat Suomen joukkueessa.
Puolalla on myös maailmanluokan nelinpelipari: Mariusz Fyrstenberg ja Marcin Matkowski, ATP-nelinpelirankingissa sijalla 13.

 

Henri Kontinen (vas.) ja Jarkko Nieminen Sopotissa 2010. 

Jaa:

Seuraava uutinen: Isner pudotti Jarkko… →