Kontinen voitti Przysiesnyn viidessä erässä

7.3.2010  |  22:00

Suomi löi Puolan 3-2, pelaa toisella kieroksella 7-9.5. Etelä-Afrikassa

Henri Kontinen on jo kolme aiempaa kertaa ratkaissut Suomelle Davis Cup-voiton, Hangossa Luxemburg-ottelun toissa vuonna sekä Naantalissa Monaco- ja Salossa Kypros-ottelut.
Neljäs kerta tuli sitten sunnuntaina Sopotissa Puola-ottelussa, kun 19-vuotias Kontinen voitti kakkosten ottelussa Michal Przysieznyn viiden erän trillerissä 4-6, 6-3, 7-6(4) 6-7(4) 7-6.
Puolalainen piti Jarkko Niemistä perjantaina viisi erää pihdeissään erinomaisella syöttöpelillään ja lähes virheettömällä pelillään, mutta joutui lopulta taipumaan. Przysiesny on viimeisen puolen vuoden aikana hävinnyt vain kolmelle oikeakätiselle ja kuudelle vasenkätiselle.
Sunnuntaina puolalaisen peli oli edelleen hyvässä kuosissaan, mutta niin oli Kontisenkin. Ottelu oli alusta asti erittäin tasainen ja pienet virheet maksoivat syötönmenetykset, ensimmäisessä erässä kerran Przysieznylle, toisessa Kontiselle.
Kolmannessa erässä ei ollut yhtään syötönmurtoa, edettiin tie-breakiin, jonka puolalainen voitti 7-4. Neljässä erässä Srzysiezny meni 4-1 johtoon yhdellä syötönmurrolla, Kontinen joutui ottamaan lääkintätauon, kun vasemmassa kyljessä tuntui kova kipu. Joukkueen fysioterapeutin antaman hoidon jälkeen hän palasi kentälle, piti syöttönsä ja mursi heti perään puolalaisen syötön. Edettiin jälleen tie-breakiin, jonka nyt vei Kontinen. Kaksi viimeistä pistettä olivat hieno stoppari verkolta ja läpisyöttö.
Pelin taso ei laskenut tippakaan viidennessäkään erässä, puolalaisella oli kaksi murtopalloa viidennessä pelissä, mutta Kontinen kesti, syötti ässän ja seuraavan pisteen puolalainen löi pitkäksi. Puolalainen lähti syöttämään Kontisen johtaessa 6-5 ja sai puolalaisyleisön raivokkaan kannustuksen. Kontinen löi pitkäksi ensimmäisen ottelupallonsa, mutta toinen tuotti tulosta. Hän palautti Przysieznyn kakkosyötön ja puolalainen löi sen pitkäksi. Neljä tuntia ja 11 minuuttia kestäneen ottelun päätyttyä Kontisen voittoon koko yleisö hiljeni, vain 10 suomalaista kannattajaa puhkesi joukkueen mukana hurjaan huutoon.
-Suljin mielestäni pois perjantaisen tappioni Kubotille ja lauantaisen nelinpelitappion, nollasin pään ja lähdin taistelemaan maaotteluvoitosta, kertoi Kontinen. – Tietysti pelasin veitsi kurkulla, mutta enempää en olisi pystynyt itsestäni antamaan.
Henri Kontinen oli jälleen ratkaissut maaottelun, Suomi löi Puolan 3-2 ja eteni toiselle kierrokselle. Se pelataan 7.-9.5. Etelä-Afrikassa. Kontinen teki maaotteludebyyttinsä Talissa huhtikuussa 2008. Silloin hän hävisi nelinpelissä Jarkko Niemisen kanssa ja kakkosten kaksinpelin. Kahdessa vuodessa tulokkaasta on tullut joukkueen vahva voima Jarkko Niemisen ohella.
-Tiesin, että joukkueemme pystyy Puolan kaatoon, mutta helpolla se ei todellakaan tullut, totesi kapteeni Kim Tiilikainen.
-Tämä voitto varmisti sen, että pysymme I ryhmässä, Puola joutuu karsimaan säilymisestä, sanoi Tiilikainen. – Etelä-Afrikka –otteluun lähdemme eri lähtökohdista kuin kaksi vuotta sitten. Silloin heidän joukkueensa oli paljon vahvempi kuin meidän. Nyt me olemme paljon parempia.

Seuraava uutinen: Tennisliiton verkkosivut uudistuvat… →