HVS kaatoi TaTSin TEHO Tennisliigassa

26.11.2023  |  13:30  |  Raportit

TEHO Tennisliigaa pelattiin sunnuntaina yhden ottelun verran. Se olikin sitäkin odotetumpi, sillä miesten kärkikamppailussa kohtasivat HVS ja TaTS.

HVS:n Viktor Durasovic jatkoi vahvaa kauttaan ja kaatoi Peetu Pohjolan 6–0, 6–0. Durasovic on pelannut kauden aikana kolme kaksinpeliä ja voittanut ne kaikki mykistävällä pelisuhteella 36–7. Myös nelinpeleistä on tullut pelkkiä voittoja.

Myös Leevi Säätelä haki voiton suoraan kahdessa erässä, kun Hermanni Tiainen joutui taipumaan lukemin 6–1, 6–4. Säätelä oli tyytyväinen esitykseensä: ”Matsi oli hyvin hallussa ja peli kulki kivasti. Toisessa erässä oli lyhyt fokuksen häviäminen ja jouduin breikin taakse, mutta sain kuitenkin 3–4-tilanteesta kaivettua kaksi breikkiä ja yhden pidon, joilla peli tuli sitten kotiin.”

Kolmas kaksinpeli meni TaTSille: Ristomatti Lanne voitti ensimmäisen liigaottelunsa pelanneen nuoren Kaius Ketolan 6–1, 6–2. Lanne otti kauden viidennen kaksinpelivoittonsa, eikä kokenut pelaaja ole hävinnyt kauden aikana vielä erääkään. Voitto oli hänelle 50:s Tennisliigassa, kun mukaan lasketaan kaksin- ja nelinpelit sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä. Yhteensä Lanne on pelannut liigassa 70 ottelua.

Nelinpelissä kohtasivat HVS:n Durasovic ja Säätelä sekä TaTSin Tiainen ja Pohjola. HVS-pari vei voiton lukemin 6–1, 7–6. Näin kotijoukkue voitti ottelun pistein 3–1. ”Nelinpelissä pelattiin toisessa erässä useita no-ad-palloja, joita ei meinattu millään saada kotiin. Pelattiin kuitenkin ehjä tiebreak, mikä ratkaisi ottelun”, Säätelä kertasi voiton tuonutta nelinpeliä.

Säätelä oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen. Durasovic pelasi hänen mukaansa vakuuttavasti ja tulevaisuuden lupaus Ketola ennakkoluulottomasti, vaikka kokenut Lanne osoittautuikin tällä kertaa paremmaksi. Sarjan kärkipaikka on osoitus hyvästä vireestä. ”Liigakausi on kulkenut hienosti ja ollaan saatu kova nippu pelaajia aina peleihin mukaan. Omalta osaltani pienestä käsivammasta huolimatta voi olla tyytyväinen liigakauteen tähän mennessä. Tästä on hyvä jatkaa”, Säätelä veti kauden ensimmäisen puoliskon yhteen.

TaTS jatkaa siis sarjan kärjessä, mutta ottelun vähemmän pelannut HVS kärkkyy pisteen päässä. Seuraavilla sijoilla ovat ETT ja Smash. Tämä nelikko on saanut muutaman pisteen etumatkan muihin, joten todennäköisesti suorat välieräpaikat ratkotaan näiden neljän joukkueen kesken.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua, jolloin otteluita nähdään perjantaista sunnuntaihin. Sen jälkeen joukkueet jäävät joulutauolle, ja pelit jatkuvat loppiaisviikonloppuna.