TaTSin joukkueet voittoihin TEHO Tennisliigassa

25.11.2023  |  23:41  |  Raportit

TEHO Tennisliigaa pelattiin tänään toisena peräkkäisenä viikonloppuna. Sekä miehillä että naisilla oli ohjelmassa vajaa kierros. Molemmissa sarjoissa kärkipaikka vaihtui, mutta sekä miesten että naisten kärkipaikalla ennen lauantaita ollut HVS on pelannut yhden ottelun haastajiaan vähemmän.

TaTS haki tärkeän voiton Kotkasta

Naiset pelasivat tänään kolme ottelua. TaTS säilytti pudotuspelihaaveensa elossa hakemalla arvokkaan 3–1-voiton Smash-Kotkan vieraana. Tällä hetkellä runkosarjan neljännestä sijasta taistelevat Smash-Kotka, HLK ja TaTS, ja kotkalaiset ovat nyt pisteen HLK:ta ja kaksi TaTSia edellä. HLK on tosin pelannut ottelun muita vähemmän.

TaTS oli kaksinpeleissä omaa luokkaansa. Marissa Minetti, Ilona Haavisto ja Hanna Vänni eivät antaneet kotijoukkueelle erääkään, vaan kaikki voittivat ottelunsa 2–0. Minetille ja Vännille ottelut olivat Tennisliiga-kauden ensimmäiset, Haavisto puolestaan on urakoinut kauden aikana jo viisi kaksin- ja neljä nelinpeliä. Hän oli tyytyväinen kauden kolmanteen kaksinpelivoittoonsa ja totesi pelin tuntuneen alkuvaikeuksien jälkeen vähitellen yhä paremmalta.

Nelinpelissä Minetti ja Haavisto kohtasivat Emma Tuomisen ja Elena Margarian. Ottelu oli tasainen, mutta lopulta Smash-Kotkan Tuominen ja Margaria voittivat 7–5, 2–6, 10–8.

Kapteeni Leevi Talonen totesi TaTSin lähteneen ennakkoluulottomasti haastamaan kotijoukkuetta. ”Saimme kasaan hyvän kokonaisvaltaisen joukkueen, joka pystyi voittamaan jokaisen kaksinpelin. Nelinpeli oli pienistä marginaaleista kiinni ja tänään tiukat tilanteet kääntyivät Kotkan eduksi”, Talonen analysoi ottelua.

TaTSin kausi alkoi mollivoittoisesti, sillä rikkonainen avausviikonloppu tuotti vain yhden pisteen ja pudotuspelipaikka oli hyvästä Turun-viikonlopusta huolimatta karannut ennen päivän kierrosta jo kauas. Voitto oli siis sitäkin tärkeämpi. ”Tämän päivän jälkeen voimmekin julistaa TaTSin loppukirin virallisesti alkaneeksi”, Talonen julisti. Myös Haavisto uskoi kiriin: ”Uskon, että tammikuussa nähdään jopa totuttuakin terävämpi TaTS!”

Muissa otteluissa ÅLK voitti OVS:n 4–0 ja siirtyi sarjataulukon kärkeen ohi HVS:n, joka on kuitenkin pelannut ottelun vähemmän. Saara Aerila haki jo kauden viidennen kaksinpelivoittonsa kukistamalla Saskia Soomen 7–5, 6–2. Aerila ei ole hävinnyt tällä kaudella kaksinpeleissään erääkään. Liisa Vehviläinen puolestaan pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa, ja tuloksena oli 6–2, 6–2 -voitto Eveliina Koivupuistosta. Kolmannen pisteen ÅLK:lle toi Emelie Gabran.

Nelinpelissä Gabran ja Vehviläinen kohtasivat Sofia Holopaisen ja Soomen, ja lopulta kotijoukkue nousi voittoon luvuin 4–6, 6–3, 10–8. Näin ÅLK sai täydet pisteet ja nousi kärkipaikalle, kun sillä on vielä kaksi ottelua jäljellä. Pisteen perässä oleva HVS on pelannut ottelun vähemmän. Runkosarjan kärkipaikka saatetaan hyvin ratkaista viimeisellä kierroksella, jossa ÅLK ja HVS kohtaavat!

Myös Smash paranteli asemiaan ja on tukevasti kiinni pudotuspelipaikassa. Vierailu Lahteen päättyi nimittäin Smashin 3–1-voittoon. Kaksinpeleissä Nuppu Palm ja Julia Lintu toivat pisteet Smashille ja Oona Mol LVS:lle. Nelinpelin voittivat Lintu ja Palm, ja näin Smash sai kolme pistettä. Myös LVS paranteli asemiaan, sillä yksi piste riitti nostamaan lahtelaiset tasapisteistä OVS:n edelle sarjataulukon hännillä.

Smash ja TaTS pääsevät nyt joulutauolle ja jatkavat Tennisliigaa tammikuun puolella. Muut joukkueet pelaavat vielä kahden viikon kuluttua ennen ansaittua joululomaa.

Miesten sarja edelleen tasainen

Miesten kausi jatkuu kihelmöivän jännittävänä. TaTS, ETT ja Smash hakivat päivän kierrokselta voitot ja ohittivat HVS:n, joka pelaa viidennen ottelunsa huomenna. Neljän kärki on tällä hetkellä kolmen pisteen sisällä.

ETT voitti sarjanousija VT:n 4–0. Otso Martikainen ja Linus Lagerbohm voittivat kaksinpelinsä suoraan kahdessa erässä. VT:n Tommy Hellström haastoi Jami Savolaista hyvin, mutta lopulta Savolainen voitti ottelun 5–7, 6–3, 10–3. Nelinpelissä Emil Matikainen ja Lagerbohm kukistivat jännittävien vaiheiden jälkeen Joonas Salosen ja Valtteri Telinkankaan 6–1, 6–7, 10–7, ja näin kotijoukkue juhli täysiä pisteitä.

ETT on voittonsa myötä edelleen hyvissä asemissa taistelussa suorista välieräpaikoista. VT puolestaan putosi pudotuspeliin oikeuttavien sijojen ulkopuolelle, mutta kärkikuusikko on edelleen kosketusetäisyydellä. Toisaalta putoajan paikkakin on vain kolmen pisteen päässä. Taistelu viimeisistä pudotuspelipaikoista ja sarjassa säilymisestä tulee siis olemaan kiivas.

Myös TaTS otti täydet pisteet, kun GT kaatui 4–0. Voitto nosti tamperelaiset sarjan kärkipaikalle. TaTSia edustivat kaksinpeleissä Peetu Pohjola, Lauri Kiiski ja Ristomatti Lanne, ja nelinpelissä kentälle asettuivat Kiiski ja Hermanni Tiainen. Kaikki ottelut päättyivät suoraan kahdessa erässä, ja etenkin Kiiski ja Lanne jatkoivat erinomaisia putkiaan: kumpikaan ei ole hävinnyt kauden aikana erän erää! Kiiski on pelannut kolme kaksinpeliä ja yhden nelinpelin, Lanne neljä kaksinpeliä.

Smash otti arvokkaan 3–1-voiton TVS:stä mielenkiintoisessa ottelussa. TVS:n Santtu Leskinen voitti tasaisen ottelun Arttu Ronkaista vastaan luvuin 7–6, 5–7, 10–4. Smashille pisteet toivat Oskari Paldanius ja Jeri Lassila. Nelinpelissä Lassila ja Paldanius kohtasivat Leskisen ja Tuomas Rikkosen, ja Smash-pari oli lopulta niukasti parempi luvuin 6–3, 4–6, 10–8.

Smash-Kotkan ja OVS:n ottelu päättyi puolestaan 2–2-tasapeliin. Kotkalaiset eivät siis vieläkään katkaisseet voitottomien kotiotteluiden putkeaan: edellinen kotivoitto on lokakuulta 2022 eli edellisen kauden avauskierrokselta.

Kaksinpeleissä Valtteri Ahti voitti Jerry Mäkelän 7–6, 4–6, 10–1, ja myös Ville-Petteri Ahti toi kotijoukkueelle pisteen. Lenni Loukkola puolestaan toi OVS:lle kauden ensimmäisen kaksinpelipisteen voitettuaan Jussi Salmion 6–4, 6–3. Nelinpeleissä oululaiset ovat esiintyneet hyvin, ja Aaron Matikkala ja Valtteri Laitinen toivat tälläkin kertaa pisteen joukkueelleen. Näin tuloksena oli 2–2-tasapeli. Kotkalaiset nousivat VT:n ohi kiinni viimeiseen pudotuspelipaikkaan, OVS puolestaan nousi yhdeksänneksi tasapisteisiin GT:n kanssa.

Sunnuntaina pelataan yksi ottelu, mutta se on sitäkin jännittävämpi: HVS ja TaTS kohtaavat. Seuraava kierros pelataan kahden viikon päästä.

Tulokset

Miehet
Smash-Kotka–OVS 2–2
TaTS–GT 4–0
ETT–VT 4–0
Smash–TVS 3–1

Naiset
ÅLK–OVS 4–0
Smash-Kotka–TaTS 1–3
LVS–Smash 1–3

Jaa:

Seuraava uutinen: HVS kaatoi TaTSin… →