Huurinainen ja Leivo Finnish Tour -kisavoittoihin Turussa

25.11.2013  |  11:47

Miesten ja naisten vuoden viimeiset, kuudennet, Finnish Tour -osakilpailut pelattiin
viikonvaihteessa Jarkko Nieminen Areenalla Turussa TVS:n järjestäminä.

Miesten Tourin kokonaiskilpailun voiton 44 pisteellä jo varmistanut Juho Paukku kisasi samaan aikaan Alexela Masters -kutsukilpailussa Tallinnassa, mutta muista sijoista käytiin vielä tiukka kisa. Pistetilaston kakkonen ja nelonen, Micke ja Henri Kontinen eivät olleet kisassa mukana. Tilaston kolmonen 17 pistellään, HVS:n Sami Huurinainen, ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan eteni kakkossijoitettuna ja erääkään menettämättä loppuotteluun otettuaan voitot Smashin Anton Kolista, ÅLK:n Eero Vasasta ja HyTS:n Verneri Tuomesta.
Loppuotteluun Huurinainen sai vastaansa TaTS:n Timi Kivijärven, joka välierissä oli pudottanut ykkössijoitetun TaTS:n Lauri Kiisken kolmessa erässä. Timi aloitti loppuottelun vahvasti ja taipui ensimmäisessä erässä vasta tie-breakissa, mutta toisen erän Sami Huurinainen vei sitten selvin numeroin  6-1.
Osakilpailuvoitto nosti Huurinaisen pistemäärän 29:ään ja ohi Micke Kontisen, jolla on 20 pistettä. Lauri Kiiski sijoittuu neljänneksi 14 pisteellään ja Timi Kivijärvi viidenneksi 13 pisteellään.

Naisten Finnish Tourin voiton oli jo ennen Turun kilpailua voittanut TaTS:n Ella Leivo, joka oli koonnut 40 pistettä ja vetänyt hurjan kaulan seuraaviin, HVS:n Nanette
Nylundiin
ja Olivia Pimiään, joilla oli kummallakin 13 pistettä.
Kolmikosta Pimiä kisasi Tallinnassa Alexela Masters -kisassa, mutta Turussa olivat Leivo ja Nylund, jotka etenivät finaaliin ilman erämenetyksiä.
Ellan voitti EVS:n Anni Poikolan ja Smashin Kristina Parviaisen, Nanette seurakaverinsa Nicola Ussherin ja TVS:n Cecilia Johansénin.
Loppuottelun Ella vei vahvasti, sillä Nanette kukistui luvuin 6-1, 6-1.
Ella Leivonn naisten Finnish Tourin kokonaiskilpailun voitto tuli 52 pisteellä, Nanette Nylund on kakkonen 21 pisteellä ja Olivia Pimiä kolmas 13 pisteellä.