Ruotsalaisille pyörätuolitenniksen pohjoismaiset mestaruudet

25.11.2013  |  10:38

Kisakalliossa pelattiin viikonvaihteessa pyörätuolitenniksen pohjoismaisista mestaruuksista seitsemäntoista pelaajan kesken. Ruotsista tuli suurin osallistujakaarti, 11, suomalaisia oli neljä ja tanskalaisia kaksi.

Sekä miesten että naisten kaksinpelissä kaikki finalistit olivat ruotsalaisia, miesten nelinpelin finaaliin olivat tiensä selvittäneet Antti Metso ja Taneli Tenhunen.
Miesten kaksinpelin voiton otti 46-vuotias Joakim Larsson, joka 15 vuotta sitten oli ITF-rankingissa sijalla 31. Loppuottelussa hän voitti pari vuotta itseään nuoremman Niclas Rodhbornin, joka oli 11 vuotta sitten ITF-rankingissä 11.
Taneli Tenhunen koki tappion Larssonille välierissä luvuin 3-6, 2-6, Rodhborn voitti välierissä Ruotsin Tomas Nybergin 6-0, 6-2.
Kilpailu oli Taneli Tenhuselle ensimmäinen pitkään aikaan. Kovin paljoa ei kilpailukipinä näytä hiipuneen, sen verran
kipakasti tulivat taisteluhuudot etenkin maagisessa nelinpelin välierissä ja niin syvästi Tane harmitteli kaksinpelin välierätappiotaan luokan lopulta voittaneelle Nilssonille.
– Ei riittäny taso tällä kertaa, dubbelin finaalissa takkiin! Kaikki, mitä oli antaa, jäi kentälle.. Comebackin tuloksena PM-kisoista pronssi ja hopee! Joku vois olla tyytyväinen, mut ite en muista ku voittajat… totesi Taneli tuttuun tyyliinsä
armottomasti.

Naisten kaksinpelin finalistit olivat miesten finalisteja puolta nuorempia. Voiton vei 19-vuotias Rebecka Bellander, joka kukisti 22-vuotiaan Sanna Klindtin.
Metson ja Tenhusen lisäksi suomalaista kunnostautuivat miesten kaksinpelin lohdutussarjassa Tomi Kuuppelomäki ja Jussi Juntunen.

Pyörätuolitenniksen PM-kilpailut
21.-24.11.2013 Kisakallio

Loppuottelutulokset
Miehet
2p: Joakim Larsson Ruotsi – Niclas Rodhborn Ruotsi 61 62
2p lohdutussarja: Tomi Kuuppelomäki – Jussi Juntunen 63 36 [10-5]
4p Marcus Jonsson/Niclas Rodhborn Ruotsi – Antti Metso/Taneli Tenhunen 64 61
Naiset
2p Rebecka Bellander Ruotsi – Sanna Klindt Ruotsi 64 63

 

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Huurinainen ja Leivo… →