Huippukuntoinen Heliövaara Davis Cupiin Georgiaa vastaan

16.1.2017  |  12:43

Harri Heliövaara, 27, satsaa lähes neljän vuoden tauon jälkeen täysillä tennikseen. Parhaimmillaan ATP-rankingissa sijalla 194 ollut Heliövaara on kilpaillut viime vuosien aikana ahkerasti SM-kilpailuissa ja Norpe Tennisliigassa sekä pelannut myös kotimaassa järjestetyissä ammattilaiskilpailuissa. Hän voitti joulukuussa 2016 viimeisimmän Suomen mestaruutensa. 

Davis Cupeihin Heliövaara palasi 2016, jolloin pelasi sekä Zimbabwea että Tanskaa vastaan.

Suomen kapteeni Kim Tiilikainen varmisti Heliövaaran valinnan Tbilisissä 3.-5. helmikuuta pelattavaan seuraavaan Davis Cupiin. Suomi kohtaa Euroopan/Afrikan lohkon toisen ryhmän ensimmäisellä kierroksella Georgian.

– On mahtavaa, että kapteeni valitsi minut joukkueeseen. Olen harjoitellut täysipainoisesti joulukuun alusta asti. Tiedän, että Davis Cupin paras viidestä -ottelut peräkkäisinä päivinä vaativat rautaista kuntoa, joten harjoitteluni on keskittynyt erityisesti fyysiseen puoleen, Heliövaara kommentoi.

– Tavoitteenani on pelata huhtikuun alussa myös Davis Cupin kotimaaottelussamme. Maajoukkue-edustusten välissä osallistun Jarkko Nieminen Tennis Academyn nuorten pelaajien kanssa muutamaan kansainväliseen ammattilaiskilpailuun.

Tiilikainen korostaa kokeneen Heliövaaran roolia joukkueessa.


– Voin luottaa siihen, että Harri antaa kentällä aina kaikkensa. Hänen päivän kuntonsa on huipputasolla. Harri on myös mahtava joukkuepelaaja, joka käyttäytyy aina ammattimaisesti, Suomen kapteeni Kim Tiilikainen kertoo.

– Henri Kontisen nimi on toki myös raapustettu papereihini, mutta Henkan osallistuminen riippuu vielä Australian kiertueen tapahtumista. Toivottavasti saamme hänet vahvistamaan joukkuetta. Loput kaksi pelaaja- ja varamiespaikkaa menevät Suomen nuorille lupauksille, Tiilikainen sanoo.

Jaa:

Seuraava uutinen: Norpe Tennisliigassa GT:n… →