Hietaranta tyylitteli uransa kolmanteen ammattilaisturnausvoittoon Turkissa

28.4.2024  |  12:26  |  Raportit

Laura Hietaranta, 20, nappasi uransa kolmannen kaksinpelin ITF-ammattilaisturnausvoiton Turkissa.

$15,000 ITF-kisa pelattiin Lappeenrannasta lähtöisin olevan pelaajan lempialustalla, eli massakentällä. Kisan ykköseksi sijoitettu Hietaranta (WTA-438) kohtasi finaalissa sijoittamattoman bulgarialaisen 17-vuotiaan Rositsa Denchevan (WTA-833), joka haki uransa ensimmäistä ammattilaiskisavoittoa.

Molemmat pelaajat olivat tyylitelleet finaaliin tiensä ilman erätappioita. Dencheva aloitti ottelun vahvasti vieden seitsemästä ensimmäisestä pisteestä peräti kuusi. Hietaranta ei tästä säikähtänyt, vaan löysi pelinsä ja otti hallinnan täysin itselleen. Suomalaispelaaja kiihdytti erävoittoon 6-1. Hietaranta ei päästänyt vastustajaansa mukaan myöskään toisessa erässä, mikä tarkoitti lopulta vakuuttavaa voittoa erin 6-1, 6-1. Ottelu kesti tunnin ja 17 minuuttia.

”Finaalissa olin vastustajaa aina askeleen edellä. Vahvojen peruslyöntien avulla sain pidettyä vastustajan paineen alla koko ottelun ajan. Syötin tänään myös hyvin ja olin henkisesti vahva”, kertoi Hietaranta.

”Tällä viikolla henkinen ja pelillinen tasaisuus oli avainasemassa. Löysin ratkaisut kaikissa peleissä hyvin erityylisiä pelaajia vastaan. Keskivertopäivän taso on noussut ja se näkyi tällä viikolla. Viimeisen puolen vuoden aikana ollaan ajettu peliin sisään paljon uusia juttuja ja nyt tuntuu, että palaset loksahtelevat kohdalleen. Pelit jatkuu ensi viikolla ja jatketaan pelin kehittämistä.”

Hietarannan kaksi edellistä kaksinpelin ITF-ammattilaisturnausvoittoa olivat vuodelta 2022. Tämän vuoden aikana suomalainen on voittanut myös kaksi nelinpelikisaa, viimeisin Helsinki Open maaliskuussa, pykälää korkeammalla ITF-tasolla. Hietaranta on tällä hetkellä uransa korkeimmassa rankinglukemassa 438 ja liverankingissa lukema on jo 398.