Hietaranta hävisi hyvätasoisen ottelun – ”Harmittaa paljon etten pystynyt esittämään parastani kotiyleisön edessä”

28.2.2024  |  20:03  |  Raportit

Laura Hietaranta avasi keskiviikkoillan Helsinki Openissa; suomalaispelaaja kärsi tappion seitsemänneksi sijoitetulle serbialaiselle Dejana Radanovicille 4-6, 3-6. Hietarannan turnaus jatkuu torstaina nelinpelissä. Katsojia Talin Tenniskeskukseen oli saapunut 322.

KAAVIOT
KAKSINPELI & NELINPELI

OHJELMA
PÄIVITTÄINEN OHJELMA

KUVAGALLERIA
KATSO KUVAT

Hietaranta (WTA-457) sai vastaansa kisan seitsemänneksi sijoitetun serbialaisen Dejana Radanovicin (WTA-243). Pelaajat olivat kohdanneet toisensa viime elokuussa ITF-tasolla, tuolloin Hietaranta vei pidemmän korren massakentällä pelatussa ottelussa 6-2, 6-1.

Radanovic näytti Talin yleisölle vahvuuttaan, jonka turvin on voittanut urallansa komeasti 12 ammattilaisturnausta. Radanovic otti ensimmäisenä murron ja kiihdytti 5-2 johtoon. Hietaranta, joka on suoraviivaistanut peliään sitten juniorivuosien, näytti myös komeita kämmenlyöntejä ja verkolle nousuja, joiden turvin viritteli kiriä. Radanovic piti kuitenkin hermonsa ja vei avauserän 6-4.

Toisen erän alkuun oli Hietaranta terävänä. Murto ja 2-0 johtoon. Erän alun pelit olivat kaikki todella pitkiä ja tasaisia. Hietarannan johto ei pitänyt, vaan Radanovic tuli tasoihin ja mursi 4-3 johtoon. Serbialaisen murron johto piti loppuun asti ja hän eteni toiselle kierrokselle 6-4, 6-3.

”Alkuun huomasin, että olen aika jännittynyt, aika pahastikin. Alku meni tosi nopeasti, en päässyt oikein peliin mukaan. Sain pienen momentumin päälle 2-5 tappioasemassa; alkoi peli rentoutumaan ja sain yleisöstä hyvin energiaa. Yleisön ansiosta tuntui, että pelini alkoi löytyä, vaikka ei paras päivä ollutkaan. Hyvä momentum jatkui myös toisen erän alkuun, mutta sitten 3-3 tilanteessa liike ja energia tippui. En saanut sen jälkeen itsestäni irti. Vastustaja pelasi tosi solidisti, mutta itselläni oli käynnistymisvaikeuksia koko matsin ajan. Olin tänään epätasainen ja sellaista ei saa tapahtua tällä tasolla. Harmittaa paljon etten pystynyt esittämään parastani kotiyleisön edessä, sillä olisin halunnut voittaa”, kommentoi Hietaranta.