Hietarannalle uran ensimmäinen kaksinpelin ammattilaisturnausvoitto – ”Täydellinen matsi”

28.8.2022  |  12:13  |  Raportit

Laura Hietaranta, 18, juhli lauantaina uransa toista nelinpelin ammattilaisturnausvoittoa ja sunnuntaina Porsche Junior Team Finlandin pelaaja otti ensimmäisen kaksinpelimestaruutensa.

Lappeenrantalaislähtöinen Hietaranta oli vahvassa vireessä läpi viikon $15,000 ITF-turnauksessa Ruotsissa.

Loppuottelussa viidenneksi sijoitettu Hietaranta (WTA-867) kohtasi kuudenneksi sijoitetun 22-vuotiaan italialaisen Enola Chiesan (WTA-1017). Molemmat pelaajat taistelivat tiensä finaaliin tiukkojen kolmieräisten välierien saattelemana – molemmat hakivat myös uransa ensimmäistä täysosumaa kaksinpelissä.

Hietaranta laittoi finaalissa pystyyn vastustamattoman esityksen, kun hän eteni turnausvoittoon erin 6-0, 6-0. Loppuottelu pelattiin sisäkentällä, koska viikonlopun sääennuste oli sateinen.

– Täydellinen matsi. Finaali oli selkeästi kisan paras pelini. Kisan edetessä kehityin ja välierässä ollessani 3-6, 3-5 tappiolla klikkasi asiat erityisesti kohdilleen. Löysin aktiivisemman pelitapani ja sen siivittämänä jatkoin myös tänään. Hyvä fiilis, tiesin olevani hyvässä iskussa treenien ja aiempien turnausten myötä – tiesin tämän olevan mahdollista. Ensimmäinen kaksinpelimestaruus tuo buustia niin itseluottamukselle kuin rankingille, kommentoi Hietaranta.

W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | RUOTSI

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Vielä juniori-ikäisen Hietarannan kausi sai ikävän käänteen maaliskuun alussa tämän kaaduttua pelikätensä päälle kisatilanteessa Egyptissä. Veneluu murtui ja edessä oli pitkä kuntoutusjakso.

Paluu kilpakentille koitti vasta heinäkuussa Marokossa. Heti paluuturnaus poiki ensimmäisen ammattilaisturnausvoiton nelinpelissä. Ja nyt vauhti tuntuu kiihtyvän.

– Aika haastava vuosi kaikkinensa loukkaantumisen takia. Olin jo hyvässä vireessä ennen loukkaantumistani, joten ajattelin menestyksen ammattilaistasolla olevan vain ajan kysymys. Totta kai olen tyytyväinen, että turnausvoitto tuli näin nopeasti loukkaantumisen jälkeen.

Hietarannan kausi jatkuu 5.9. alkavalla viikolla Marokossa $15,000 ITF-turnauksissa.

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Finnish… →