Hietaranta hakee sunnuntaina uransa ensimmäistä kaksinpelin ammattilaisturnausvoittoa – lauantaina suomalainen tuuletti jo nelinpelimestaruutta

27.8.2022  |  18:17  |  Raportit

Laura Hietaranta, 18, tavoittelee sunnuntaina uransa ensimmäistä kaksinpelin ammattilaisturnausvoittoa Ruotsissa. Hietaranta voitti lauantaina jo nelinpelin, joka oli suomalaisen uran toinen ammattilaisturnausvoitto.

Viidenneksi sijoitettu Hietaranta (WTA-867) teki välierässään komean nousun. Toiseksi sijoitettu Laia Petretic (WTA-868) johti jo 6-3, 5-3, mutta sisukkuudestaan tunnettu suomalainen käänsi ottelun itselleen 3-6, 7-5, 6-1. Kaksinpelin finaalipaikka ammattilaistasolla on lappeenrantalaislähtöisen pelaajan ensimmäinen.

– Tänään tiesin mitä oli tulossa. Minulla oli selkeä pelisuunnitelma, mutta sain siitä kiinni vasta toisessa erässä. Viimeisestä 11 pelistä voitin kymmenen. Finaalivastustaja on hyvin samantyyppinen kuin välierävastustajani, eli aikalailla samantyyppisesti voi lähteä pelaamaan, kommentoi Hietaranta.

Loppuottelussa sunnuntaina klo 10.45 asettuu vastaan kuudenneksi sijoitettu 22-vuotias italialainen Enola Chiesa (WTA-1017). Myöskään Chiesa ei ole voittanut ammattilaisturnausta urallaan.

W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | RUOTSI

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Hietaranta ja hänen välierävastus Petretic olivat edenneet myös nelinpelin loppuotteluun. Wimbledonin junioreiden nelinpelin finalisti Hietaranta nappasi heinäkuussa uransa ensimmäisen nelinpelin ammattilaisturnausvoiton Marokossa. Hietaranta/Petretic ottivat turnausvoiton kukistamalla parin Weronika Baszak/Astrid Wanja Brune Olsen 6-4, 6-3.

– Nelinpelivoitto heti kaksinpelin välierän jälkeen tuntuu hyvältä ja oli hyvä lisäys viikkoon.

Suomalaista menestystä täydensivät Ella Haavisto ja Aino Alkio. Haavisto ja Alkio selvittivät ensin karsinnat; sitten Haavisto hävisi Hietarannalle kolmessa erässä puolivälierässä ja Alkio ylsi myös toiselle kierrokselle. Kaksikko pelasi tiensä myös nelinpelissä kahdeksan parhaan joukkoon.

Jaa:

Seuraava uutinen: Hietarannalle uran ensimmäinen… →