Hewitt kukisti Niemisen viidessä erässä

9.9.2005  |  14:00

Nieminen nousee parisenkymmentä sijaa ATP-rankingissa

Jarkko Nieminen kohtasi torstaina US Openin kaksinpelin puolivälierissä kolmanneksi sijoitetun Australian Lleyton Hewittin New Yorkissa. Nieminen aloitti ottelun mainiosti vieden ensimmäisen erän 6-2. Hewittin parantaessa peliään Nieminen hävisi toisen erän 1-6, mutta otti jälleen kolmannen erän luvuin 6-3. Neljännessä erässä Hewittin syöttö alkoi kulkea ja pakottamattomat virheet vähenivät. Hän vei erän 6-3. Viidennen erän alussa Nieminen ei pystynyt pitämään omia syöttöjään eikä murtamaan vastustajan syöttöjä: Hewitt meni 4-0 johtoon. Niemisellä oli murtopallo 2-4:ään, mutta siinä hän ei onnistunut. Viides erä meni Hewittille 6-1 ja ”aussi” meni välieriin, jossa kohtaa ykkössijoitettu Roger Federerin.
Tappiostaan huolimatta Nieminen voi olla tyytyväinen suorituksiinsa New Yorkissa. Hän eteni ensimmäisenä suomalaispelaajana Grand Slam-turnauksen kaksinpelin puolivälieriin. Hän keräsi myös sievoisen summan palkintorahoja: kaksinpelissä taaloja tuli 135.000 ja nelinpelin ensimmäiseltä kierrokseltakin 5.000 dollaria. ATP-rankingpisteitä Jarkko saa 250, ja kun hänellä oli viime vuoden kisasta puolustettavaa vain 5 pistettä, hän nostaa ATP-rankingiaan sijojen 35-40 paikkeille maanantaina ilmestyvällä ATP-listalla.

Seuraava uutinen: Emma ja Jarkko… →