Henri Kontinen historiallisesta voitostaan: ”Nautimme joka hetkestä\

10.7.2016  |  22:03

Henri Kontinen juhli Heather Watsonin kanssa sekanelinpelin voittoa viime vuonna Wimbledonissa. Kuva: Peter van den Berg.

KUVAT: ALL OVER PRESS 

 

Suomen Henri Kontinen ja Iso-Britannian Heather Watson ovat Wimbledonin sekanelinpelin tuoreet mestarit. He voittivat Kolumbian Robert Farahin ja Saksan Anna-Lena Grönefeldin 7-6, 6-4.

Ensimmäinen erä oli tasaisen tiukka eikä syötönmurtoja nähty. Kontinen/Watson johti katkaisupeliä jo 5-0, mutta Farah-Grönefeld kiri rinnalle. Watson sinetöi kuitenkin katkaisupelin luvuin 7-5.

Kontinen/Watson mursi toisessa erässä Farah/Grönefeldin syötön ja eteni onnistuneen syöttövuoronsa myötä jo 5-3-johtoon. Farah/Grönefeld piti seuraavan syöttönsä, mutta Kontinen teki taattua työtä ja ratkaisi erän sekä samalla otteluvoiton omalla syöttövuorollaan.

– Wimbledon on turnaus, jonka voittaminen on kaikkien tennispelaajien mielessä. Kilpailun maine ja historia ovat niin ylivertaiset, Kontinen sanoo. 

– Meillä on ollut hauskaa Heatherin kanssa. Otteluissamme oli ala- ja ylämäkensä, mutta nautimme joka hetkestä kentällä. Heather pelasi parhaan ottelunsa tänään. Tämä on ollut hieno kokemus.

Kontinen juhli pojissa 2008 Ranskan avointen nelinpelivoittoa ja eteni samana vuonna Wimbledonissa kaksinpelin loppuotteluun. Tänä vuonna hän ylsi Wimbledonin miesten nelinpelissä puolivälierään parinsa John Peersin kanssa. Kontisella on kahdeksan ATP-kilpailuvoittoa.

 

 

Kim Tiilikainen, maajoukkueen kapteeni:

”Henkka on tunnettu pelaajana, joka pärjää nopealla ja nurmikentällä. Se, että hän oli miesten nelinpelissä kahdeksan parhaan joukossa oli jo kova juttu. Tämä voitto ei tullut minulle yllätyksenä, sillä Henkan lahjakkuus oli nähtävissä jo nuorena. Uskomaton suoritus ilman muuta. Hän tuli Davis Cup -joukkueeseen 2008, jolloin hän voitti Ranskan avoimissa poikien nelinpelin ja pelasi Wimbledonissa poikien kaksinpelin finaalissa. Henkalla oli loistava potentiaali kaksinpelissä, ja olisi ollut kiinnostava nähdä, miten pitkälle hän olisi siinä vielä yltänyt. Nelinpeli on tänä päivänä hyvin ammattimaista ja jätkät todella taitavia. Huipulle on vaikea päästä. Tämä on vasta alkua Henkan menestykselle.”

Jaa:

Seuraava uutinen: HyTS ja Smash… →