Heliövaaralle uran seitsemäs nelinpelin ATP Challenger -turnausvoitto – ”Kaiken kaikkiaan siis täydellinen viikko!”

2.2.2020  |  09:37  |  Raportit

Harri Heliövaara, 30, ja hollantilainen Sem Verbeek, 25, voittivat ATP Challenger -turnauksen nelinpelin Burniessa Australiassa.

Neljänneksi sijoitettu parivaljakko oli edennyt loppuotteluun kolmen voiton turvin (lue lisää täältä). Loppuottelussa asettuivat vastaan kolmanneksi sijoitetut sveitsiläinen Luca Margaroli ja italialainen Andrea Vavassori. Ottelusta muodostui todella tasaväkinen ja nelinpelille tyypillinen pienten marginaalien ottelu. Ottelun ratkaisu nähtiin suoraan kahdessa erässä, mutta molemmat erät etenivät aina tiebreak-ratkaisuihin. Niissä Heliövaara/Verbeek oli etevämpi ja pääsi tuulettamaan turnausvoittoa luvuin 7-6(5), 7-6(4).

– Aika erikoinen finaali pelattiin tänään Burniessa. Erittäin kova ja pyörivä tuuli aiheutti kaikille vaikeuksia läpi ottelun ja sadekuurokin nähtiin sekä ennen ottelua että toisen erän puolessa välissä, kertoi Heliövaara loppuottelun olosuhteista.

– Yritimme kuitenkin Semin kanssa koko ajan pitäytyä omassa kurinalaisessa pelitaktiikassamme ja vain tehdä parhaamme. Pelin taso molemmin puolin aaltoili ottelun ajan valtavasti, mutta onneksi pystyimme olemaan juuri sen verran terävämpiä ratkaisuhetkillä, että ansaitsimme voiton. Luotimme toisiimme loppuun asti ja pidimme positiivisen fiiliksen yllä paremmn kuin vastustajamme kaikista ottelun sisäisistä vastoinkäymisistä huolimatta. Kaiken kaikkiaan siis täydellinen viikko! Pelasimme ensimmäistä kertaa yhdessä, mutta löysimme hyvän yhteissävelen alusta asti niin kentällä kuin sen ulkopuolella, jatkoi Heliövaara.

Kyseessä oli kokeneen suomalaisen seitsemäs nelinpelin ATP Challenger -turnausvoitto. Uran ensimmäinen tuli jo vuonna 2011 ja viime vuosi oli uran paras kolmen tittelin turvin.

Heliövaara/Verbeek jatkaa otteluitaan ensi viikolla Australian Launcestonissa. Launcestonissa he ovat kolmanneksi sijoitettuna ja kohtaavat avauksessa parin Max Purcell/Jake Delaney. Heliövaara on myös kaksinpelissä ja kohtaa pääsarjassa kreikkalaisen Michail Pervolarakiksen.

– Tästä on mahtava jatkaa naapurikaupunki Launcestoniin, jossa pääsemme heti ensimmäisellä kierroksella testaamaan tuoreen Grand Slam -finalisti Purcellin pelitason. Mukavaa, että pääsin mukaan myös kaksinpelissä, päätti Heliövaara.

Jaa:

Seuraava uutinen: Fed Cup -kotiturnaus… →