Hallitseva mestari HVS ja Smash miesten TEHO Sport Tennisliigan loppuotteluun

1.2.2020  |  22:12  |  Raportit

Miesten TEHO Sport Tennisliigan loppuotteluun selviytyivät hallitseva mestari HVS-Tennis ja Smash. Pronssimitaleista pelaavat Smash-Kotka ja Helsingin Lawn-Tennis Klubi.

Finaalitapahtuma isketään 8.2. Talin Tenniskeskuksessa. Tapahtumassa pelataan karsintaottelut, pronssiottelut ja mestaruusottelut. Lipunmyynti tapahtumaan on aukaistu – tapahtumaan myydään aluelippuja 10 euron hintaan.

LIPUNMYYNTI

Finaalitapahtuman aikataulu
klo 10:00 karsintaottelut
klo 10:00 pronssiottelut
klo 14:00 loppuottelut

Hallitseva mestari HVS havittelemaan kolmatta perättäistä mestaruutta

Smash-Kotkan kohtalona oli viime vuoden tapaan välierätappio ja ajautuminen pronssiotteluun. Runkosarjan toisen oli taipuminen hallitsevan mestarin HVS:n edessä. Kotkalaiset taistelivat urhoollisesti – tästä esimerkkinä Ville-Petteri Ahdin uran kovin voitto, kun hän kaatoi ykkösten ottelussa Matteo Violan (ATP-234) 6-3, 6-4.

HVS hakee kolmatta perättäistä mestaruuttaan tulevana lauantaina.

– Kotkalaiset eivät antautuneet taistelutta kotiluolassaan. Joukkueemme selvitti vierasolosuhteet hyvin. Ratkaisevassa nelinpelissä Patti ja Viola taikoivat mestarillisen esityksen, mikä toi meille finaalipaikan. Kiitos kotkalaisille vieraanvaraisuudesta, kommentoi HVS:n kapteeni Saku Siivonen.

Smash-Kotka – HVS 1-3
Ville-Petteri Ahti – Matteo Viola 6-3, 6-4
Leevi Säätelä – Patrik Niklas-Salminen 3-6, 2-6
Vesa Ahti – Otto Virtanen 6-7, 3-6
V-P Ahti/Pavel Shchaya-Zubrov – Viola/Niklas-Salminen 2-6, 1-6

Smashin miehet tekevät paluun mitalikantaan – haussa ensimmäinen mestaruus nykymuotoisessa Tennisliigassa

Meilahden Liikuntakeskuksella kohtasivat runkosarjan ykkönen HLK ja Smash. Joukkueet kohtasivat viime vuonna Meilahdessa puolivälierävaiheessa ja tuolloin HLK oli etevämpi 3-2. Nyt oli Smashin vuoro ottaa voitto dramaattisten vaiheiden jälkeen samoin lukein 3-2.

Itä-helsinkiläiset pääsevät hakemaan ensimmäistä mestaruuttaan nykymuotoisessa Tennisliigassa. Smash on voittanut SM-kultaa vuonna 2008. Viimeksi Smash oli mitaleilla Tennisliigassa kaudella 2016-2017 ja tuolloin saaliina oli pronssimitalit.

– Oli hieno päivä! Jätkät ovat olleet hienossa vireessä ja tänään sama vire jatkui. Vladimir pelasti kolme matsipalloa ja siihen päälle todella jännittävät nelinpelit, niin olihan siinä draamaa. Tänä vuonna on myös pakko todeta, että meillä on myös ollut hyvää onnea tarpeen tullen. Innolla ensi viikonloppuun ja finaalissa HVS on todella kova haaste, kommentoi kapteeni Juuso Nousiainen.

HLK – Smash 2-3
Daniil Glinka – Vladimir Ivanov 3-6, 6-4, 13-15
Masi Sarpola – Jason Sormunen 6-3, 6-2
Roni Hietaranta – Hermanni Tiainen 4-6, 7-6, 3-10
Sarpola/Hietaranta – Sormunen/Jesper Saarni 4-6, 6-3, 10-5
Glinka/Karl Kiur Saar – Ivanov/Tiainen 5-7, 6-7

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaaralle uran seitsemäs… →