Heliövaara valmiina Ranskan avoimiin – ”Jokainen matsi on voitettavissa”

28.5.2023  |  14:48  |  Ennakot

Kuva: Jared Wickerham / ATP Challenger Tour

”Isojen kisojen voitto on ehdottomasti tämän vuoden päätavoitteitamme.”

Mitä sitä kaartelemaan. Yllä oleva lause tulee kuin apteekin hyllyltä nelinpeliässä Harri Heliövaaralta.

Heliövaara ja Lloyd Glasspool ovat tähän mennessä urallaan onnistuneet yhdessä voittamaan kaksi ATP 250 -turnausta ja yhden ATP 500 -kisan. Parhaimpiin suorituksiin lukeutuvat myös ehdottomasti viime vuoden puolivälieräpaikat Ranskan avoimissa ja US Openissa sekä kauden päättäneen ATP Finals -lopputurnauksen välieräpaikka.

”Menemme kisaan kuin kisaan sillä asenteella, että voittoa tavoitellaan, eikä siten kannata turhia nöyristellä. Jokainen matsi on voitettavissa, joten kunhan saadaan pidettyä vire yllä kahden viikon ajan niin hyvä tulee”, kommentoi Heliövaara parin tunnelmia kauden toisen Grand Slam -turnauksen alla.

Heliövaara ja Glasspool astelevat Ranskan avoimiin kovan itseluottamuksen saattelemana; kiitos turnausvoiton Bordeaux´n kovatasoisessa ATP Challenger -turnauksessa (lue lisää) ja sitä myöten ansaitun maailmanlistan 10. sijan. Heliövaaran uran paras noteeraus on 9. sija.

”Tunnelma on massakauden päätapahtuman alla odottavaisen luottavainen. Itseluottamus nousi turnausvoiton myötä selvästi aiempaa korkeammalle ja nyt tuntuu, että mikä vain on Ranskassa mahdollista. Kävin vielä tällä viikolla kaksi päivää viimeistelemässä kuntoa Lontoossa, joten koko tiimi on valmiina.”

Oletko tutustunut Heliövaaran omaan blogiin? Suomalaispelaaja avaa poikkeuksellisen laajasti omaa ammattilaisarkeaan, erityisesti keskittyen turnausten valmistaviin päiviin ja syväluotaaviin otteluraportteihin. Ota blogi seurantaan täältä.

Kuva: Jared Wickerham / ATP Challenger Tour

Koko alkuvuosi on ollut suomalais-brittiparille varsin onnistunut, sillä kausi alkoi Adelaiden turnausvoitolla ja yksikään pelattu turnaus ei ole päättynyt avauskierrokselle. Massakausi on myös ollut nousujohteinen.

”Ensimmäiset viikot massalla eivät olleet ollenkaan hassumpia, mutta huippumenestys antoi silti odottaa tuloaan. Viime viikolla Bordeaux’ssa peli naksahti kuitenkin tosi hyvin kohdilleen, ja sillä pelillä, mitä tuolla esitimme, kaatuu kyllä suurin osa vastustajista. Taas tuli opittua, että kyllä se väkisinkin vaatii useampia viikkoja ennen kuin massapeli pitkän talven jälkeen alkaa toden teolla kulkea.”

Ranskan avoimissa viidenneksi sijoitetut Heliövaara/Glasspool kohtaavat ensimmäisellä kierroksella itävaltalaisparin Alexander Erler/Lucas Miedler. Nelinpelissä ovat myös Patrik Niklas-Salminen/Emil Ruusuvuori ja he kohtaavat avauksessaan ranskalaisparin Gregoire Barrere/Quentin Halys. Nelinpelin avauskierroksia pelataan tiistaina ja keskiviikkona.

RANSKAN AVOIMET 28.5.-11.6.

Jaa:

Seuraava uutinen: Niklas-Salminen debytoi aikuisten… →