Täydellinen alku, Ruusuvuori ja Virtanen siirsivät Suomen 2-0 johtoon

16.9.2022  |  19:23  |  Raportit

Emil Ruusuvuori ja Otto Virtanen takasivat täydellisen alun Suomelle, Porsche Davis Cup Team Finland, Uutta-Seelantia vastaan.

PERJANTAI 
Emil Ruusuvuori – Kiranpal Pannu 6-1, 6-2
Otto Virtanen – Ajeet Rai 6-4, 6-3

 

LAUANTAI 17.9. KLO 14.00
Harri Heliövaara/Emil Ruusuvuori – Michael Venus/Artem Sitak
Emil Ruusuvuori – Ajeet Rai
Otto Virtanen – Kiranpal Pannu

 

TAPAHTUMAN INFOSIVU
LIPUNMYYNTI
KUVAGALLERIA

Maaottelun avauspelissä 23-vuotias Emil Ruusuvuori sai vastaansa maajoukkuedebyyttinsä tehneen 25-vuotiaan Kiranpal Pannun. Maailmanlistan 51. ja 744. välisessä ottelussa oli alkupalloista asti nähtävillä ero, joka on myös rankingissa. Ruusuvuori karkasi nopeasti 3-0 johtoon ja vyöryi erävoittoon 6-1.

Toisessa erässä asetelmat pysyivät vahvalyöntisen suomalaisen jänteissä; Pannu pelasi tasolleen rohkeasti ja haki erilaisia ratkaisuja, mutta ei voinut itseään paremmalle mitään. Ruusuvuori tyylitteli uransa kahdeksannen kaksinpelin maaotteluvoiton erin 6-1, 6-2.

– Oli hyvä ja solidi ottelu. Piti olla alkuun todella tarkkana, sillä en tiennyt vastustaja juuri mitään. Meidän lyönneissä oli selvä tempoero ja en ole hetkeen pelannut näin matalatempoista ottelua, niin piti olla tarkkana etten tee mitään hölmöyksiä. Se alku sujuikin hyvin ja hiljalleen rentouduin sekä pystyin ottamaan enemmän ja enemmän hallintaa itselleni. Lopussa pääsin tekemään niitä asioita, joita olemme treenanneet. Kaiken kaikkiaan hyvä ottelu ja hieno alku maaottelulle, kommentoi Ruusuvuori.

Otto Virtanen (ATP-252) asteli hyvin lämmitetylle kentälle seuraavana, vastaan asettui Uuden-Seelannin ykkönen Ajeet Rai (ATP-679).

Ottelusta tuli tasaisempi kuin edeltävänsä, mutta kotiyleisön riemuksi oli hallinta edelleen sinivalkoisissa lyönneissä. Virtanen onnistui murtamaan Rain syötön erän viidennessä pelissä. Kovasyöttöinen ja vahvalyöntinen Virtanen piti huolen omista syöttövuoroistaan, mikä tarkoitti erävoittoa 6-4.

Toisen erän alku oli avauserän kopio; viides peli toi jälleen murron suomalaiselle. Virtanen otti vielä yhden murron ja otti voiton 6-4, 6-3.

– Oli kyllä taas todella siistiä pelata kotiyleisön edessä, kiitos yleisö. Tämä paikka on lempipaikkani. Peli kulki tänään hyvin, olen erittäin tyytyväinen tapaani ottaa voitto, sanoi Virtanen.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 37/2022 – →