Ensi perjantaina ja lauantaina pelataan päätökseensä TEHO Sport Tennisliigan runkosarjat

10.1.2021  |  17:50  |  Raportit

TEHO Sport Tennisliigassa nähtiin kolme ottelua, joissa voittoihin ylsivät Grani Tennis, Helsingin Lawn-Tennis Klubi ja Smash-Kotka.

Tennisliiga jatkuu tulevana perjantaina ja lauantaina, kun luvassa ovat runkosarjojen päätöskierrokset. Luvassa on täydet kierrokset molempina pelipäivinä. Kausi huipentuu pudotuspeleihin 5.-6.2. ja pronssi- sekä loppuotteluihin 13.2.

TEHO SPORT TENNISLIIGAN KOTISIVUT

Päivän yksi yllätyksistä oli GT:n vierailu sarjakärki Smashin luona. Smash oli marssinut voitosta voittoon kauden aiemmissa kuudessa ottelussaan. Tällä kertaa kuitenkin vahvalla miehistöllä Smash Centeriin saapunut GT vei peräti täyden pistepotin. Voittoa olivat tuomassa virolainen ammattilaispelaaja Jürgen Zopp, Juho Paukku ja Oskar Antinheimo. Avainasemassa oli Zopp, joka voitti ykkösten kohtaamisessa toisen virolaisen Vladimir Ivanovin 7-5, 6-1. Samalla päättyi Ivanovin 19 ottelun mittainen kaksinpelin voittoputki runkosarjassa – putki alkoi kaudella 2018-2019.

Valkeakoskella HLK aiheutti lisää harmaita pilviä Valkeakosken Tennikselle hakien täyden pistepotin. VT on sarjan viimeisenä suoran putoajan paikalla. HLK nousi voitollaan puolestaan sarjan kolmanneksi taistelemaan kahdesta kärkipaikasta, jotka takaavat suoran paikan välieriin. Näillä paikoilla ovat tällä hetkellä Smash ja HVS.

Kotkassa kotijoukkue Smash-Kotka piti kiinni oljenkorrestaan pudotuspelien suhteen. Alkukauden aikana sarjan häntäpäähän ajautuneet kotkalaiset ovat piristäytyneet ja tänään he voittivat juurikin viimeisellä pudotuspelipaikalla olevan Tampereen Tennisseuran 3-1. Voiton takuumiehinä olivat Ville-Petteri ja Vesa Ahti.

Vielä riittää jännitettävää runkosarjojen päätösotteluihin

Naisissa neljän kärjen muodostavat ja samalla pudotuspeleihin menossa ovat Smash, HVS, TaTS ja Smash-Kotka. Päätöskierroksella jaossa olevien pisteiden valossa on vielä teoreettiset mahdollisuudet pudotuspeleihin kolmella muullakin joukkueella. Grani Tennis on neljän pisteen päässä iskuetäisyydellä, mutta ÅLK:n ja OVS:n seitsemän pisteen ero tuntuu haasteellisemmalta.

Miehissä kärkikaksikko etenee suoraan välieriin ja sijoilla 3-6 olevat puolivälieriin. Sarjan kärkipään järjestys on tällä hetkellä Smash, HVS, HLK, GT, TVS ja TaTS. Kärkiviisikko on äärimmäisen tasaisesti kolmen pisteen sisällä toisistaan, eli panoksia riittää kahden kärkisijan suhteen. TaTS, Sata-Tennis ja Smash-Kotka näyttävät käyvän taistelun viimeisestä pudotuspelipaikasta, tamperelaisilla on kahden pisteen johto Sataan ja kolmen pisteen johto kotkalaisiin. Smash-Kotka ja Sata kohtaavat toisensa runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella sekä TaTS ja Sata kohtaavat toisensa runkosarjan viimeisellä kierroksella.

Putoamisen ja putoamiskarsintojen suhteen tilanne näyttää seuraavalta. Naisissa EVS:n ajautuminen putoamiskarsintaan näyttää lähes varmalta ennen viimeisiä otteluita ja toinen putoamiskarsintaan ajautuva joukkue näyttäisi olevan joko Åbo Lawn-Tennis Klubb tai Oulun Verkkopalloseura. Naisten sarjassa ei siis putoaa automaattisesti mikään joukkue, vaan kaksi viimeistä karsii paikoistaan Suomen korkeimmalla sarjatasolla I-divisioonan parhaiden kanssa.

Miehissä viimeinen joukkue putoaa suoraan sarjaporrasta alemmas ja tällä hetkellä se joukkue on VT. Toiseksi viimeinen joukkue karsii paikastaan I-divisioonan joukkueen kanssa, karsijan paikalla on nyt ETS.

OTTELUTULOKSET 10.1.2021

Smash – GT 0-4
Vladimir Ivanov – Jürgen Zopp 5-7, 1-6
Hermanni Tiainen – Juho Paukku 2-6, 4-6
Jesper Saarni – Oskar Antinheimo 4-6, 7-6, 7-10
Ivanov/Tiainen – Zopp/Paukku 6-7, 4-6

VT – HLK 0-4
Pauli Partinen – Daniil Glinka 2-6, 2-6
Joonas Salonen – Masi Sarpola 1-6, 1-6
Ville Kauppila – Roni Hietaranta 0-6, 1-6
Tuomas Männistö/Valtteri Telinkangas – Glinka/Karl Kiur Saar 3-6, 5-7

Smash-Kotka – TaTS 3-1
Ville-Petteri Ahti – Lauri Kiiski 6-4, 4-6, 10-8
Vesa Ahti – Ristomatti Lanne 6-4, 6-3
Jussi Salmio – Peetu Pohjola 6-7, 3-6
Ahti/Ahti – Kiiski/Tero Vilen 6-4, 6-4

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 2/2021 – →