Heliövaara/Patten neljänteen turnausvoittoonsa Lyonissa: ”Ei vaan tiedä miten häviää tennisottelun” – Hietarannalle myös nelinpelin kisavoitto ITF-kiertueella

25.5.2024  |  15:09  |  Raportit

Kuva: Alexandre Hergott

Seitsemän turnausta. Kaksi ATP- ja kaksi Challenger-turnausvoittoa. Harri Heliövaaran ja Henry Pattenin yhteistyön unelma-alku jatkuu jatkumistaan. ATP-turnausvoitto on Heliövaaran uran kuudes.

Heliövaara/Patten kohtasivat Lyonin ATP-turnauksen finaalissa kaksikon Yuki Bhambri/Albano Olivetti. Alku oli erittäin haastava, kun vastustajat kiihdyttivät reilussa parissa kymmenessä minuutissa 5-1 johtoon. Hyvin pitkään näyttikin, että Bhambri/Olivetti vie ottelun nimiinsä suoraan kahdessa erässä, kun tilanne oli jo 6-3, 5-4 ja oma syöttövuoro. Heliövaara/Patten sinnikkyys tuli tässä tilanteessa kuitenkin esille, kun he selvittivät yhden ottelupallon ja mursivat tilanteeksi 5-5.

Suomalais-brittipari näytti tiukkojen tilanteiden vahvuutensa, kun he ensin voittivat toisen erän tie-breikin ja lopulta myös ottelu-tie-breikin, mikä tarkoitti turnausvoittoa erin 3-6, 7-6(4), 10-8.

”Oli kyllä niin sanotusti hullu matsi, en tiedä miten voitettiin. Vastustajat olivat selvästi parempia heidän matsipalloonsa asti. Jotenkin vaan taisteltiin ja pysyttiin mukana. Se on vaan joku semmoinen juttu, että kun kulkee niin kulkee. Ei vaan tiedä miten häviää tennisottelun”, kommentoi Heliövaara.

Heliövaara/Patten on pelannut yhteistyönsä aikana kahdeksan ottelu-tie-breikkiä ja voittaneet niistä seitsemän.

”Ottelu-tie-breikit ovat kääntyneet uskomattomalla tavalla kotiin. Onko siihen jokin salaisuus? En tiedä, viime vuoden lopussa tuntui ettei vahingossakaan voinut voittaa yhtäkään. Pitkässä juoksussa ne menee varmaan aika tasan, mutta nyt kovassa itseluottamuksessa ja momentumissa nämä tulevat meille. Totta kai tiukkojen paikkojen pelaamista harjoitellaan. Kun niitä tulee niin usein, niin niihin pääsee käsiksi. Finaali ei tunnu uudelta paikalta pelata tennistä ja kymppitaiskoissa on oltu ennenkin. Henryn kanssa on tapahtunut kymppitaiskoissa niin paljon hyviä asioita, että sitä uskoo niin tapahtuvan uudestaankin.”

ATP 250 | LYON

 

Hietaranta/Malygina kisavoittoon ITF-kiertueella

Loistavia kisauutisia saatiin myös ITF-kiertueelta Itävallasta, jossa Laura Hietaranta tuuletti kauden kolmatta nelinpelin ITF-turnausvoittoaan.

Toiseksi sijoitetut Hietaranta ja virolainen Elena Malygina voittivat palkintoarvoltaan $35,000 ITF-turnauksen loppuottelussa ykköseksi sijoitetun parin Nika Radisic/Daniela Vismane 3-6, 6-3, 10-6.

”Positiivinen viikko takana. Tietysti kisavoitto tuntuu aina hyvältä ja kiva saada kolmas W35-kisavoitto nelinpelissä. Peli tuntuu hyvältä ja kehitystä tulee viikko viikolta. Kaksinpelissä puolivälieräpaikka, mikä takaa TOP400-rankingin ja nelinpelissä kiva päästä jo tämän kisan myötä lähemmäs TOP300”, kommentoi Hietaranta.

Hienoa kisaviikkoa täydensi Anastasia Kulikova ITF-kisan välieräpaikallaan Espanjassa.

W35 ITF WORLD TENNIS TOUR | ITÄVALTA
W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | ESPANJA

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori aloittaa maanantaina… →