Ruusuvuori aloittaa maanantaina Ranskan avoimet – ”Suunta on oikea, mutta on ollut vaikeaa”

26.5.2024  |  07:00  |  Ennakot

Emil Ruusuvuoren loistava alkuvuosi vaihtui haastavampaan ajanjaksoon; nyt suomalaispelaaja katsoo toiveikkaana eteenpäin.

”Suunta on oikea, mutta on ollut vaikeaa selkävaivan ja sairasteluiden johdosta. Viime viikon varotoimenpiteenä tehdyn vetäytymisen jälkeen olen päässyt treenaamaan täällä Pariisissa ja valmistautumaan kauden toiseen grand slam -turnaukseen”, aloitti Ruusuvuori.

RANSKAN AVOIMET 26.5.-9.6.
Kaksinpeli, 1. kierros
Emil Ruusuvuori – Soonwoo Kwon | maanantai klo 12.00
Otto Virtanen – Filip Misolic | maanantai n. klo 16.00

 

Nelinpeli, 1. kierros
Harri Heliövaara/Henry Patten – [5] Santiago Gonzalez/Edouard Roger-Vasselin
Ruusuvuori/Marton Fucsovics – [2] Rohan Bopanna/Matthew Ebden

Ruusuvuori (ATP-66) aloitti kautensa väkevästi edeten kauden ensimmäisessä kisassaan loppuotteluun Hong Kongissa. Kyseessä oli toinen ATP-finaali suomalaispelaajalle. Kauden ensimmäisessä grand slam -kisassa Australiassa oli jättiyllätys myös lähellä, kun Ruusuvuori johti Daniil Medvedeviä 2-0 erissä. Australian jälkeen Ruusuvuori kävi näyttämässä vahvaa kuntoaan ennätyksellisessä Davis Cup -maaottelussa Turussa, jossa tuli voitto Joao Sousasta 6-2, 6-3.

”Kauden aloitus oli oikein hyvä, tuntui peli toimivan ja pystyin pelaamaan suunnitelman mukaan.”

Euroopan hallikisat sujuivat vielä lupauksia herättävästi, mutta sitten helmikuisen Dohan ATP-kisan puolivälierässä nähtiin selkävaivainen suomalaisässä. Tuosta alkoi vaikeudet.

”Sitten tuli vielä sairastelut päälle ennen kevään Masters-kisoja Yhdysvalloissa. Ja selkävaiva palasi alustan vaihdon yhteydessä, kun piti siirtyä pelaamaan massalle. Alustojen vaihdot ovat sellainen asia mihin tulee tulevaisuudessa kiinnittää huomiota jatkuvasti.”

Dohan luovutusvoiton jälkeen varmalle ja paikkansa hienosti ATP-kiertueelle vakiinnuttaneelle (voitto-tappio saldo kiertueella 106/98) suomalaiselle kertyi poikkeuksellisesti viisi avauskierroksen tappiota. Kahdessa edellisessä kisassa on tullut jo voittoja avauskierrokselta ja Ruusuvuori kertoo viime viikon voiton Marcos Gironista olleen paras ottelu häneltä pitkään aikaan.

”On tässä töitä tehtävä, että pääsee takaisin siihen vireeseen missä olin ja minne haluan. Mutta nyt ei ole kipuja.”

”Hän saa pallon hyvin vauhtia.”

Ranskan avoimissa on Ruusuvuori edennyt kahdella edelliskerralla toiselle kierrokselle. Suomalainen ei vielä toistaiseksi ole yltänyt kolmannelle kierrokselle grand slam -turnauksessa.

Nyt avauskierroksella asettuu vastaan etelä-korealainen Soonwoo Kwon (ATP-491). Ottelu on luvassa maanantaina klo 12.00 kentällä 12. Otteluparin voittaja kohtaa toisella kierroksella voittajan ottelusta [27]  Sebastian KordaHarold Mayot.

Kwonin nykyranking ei kerro pelaajan tasosta juuri mitään. 26-vuotias Etelä-Korean pelaaja on voittanut urallaan kaksi ATP-turnausta vuosina 2021 ja 2023; parhaimmillaan hän oli maailmanlistalla lukemassa 52. Kwonin ranking tippui vaikean olkapäävamman johdosta ja hän tekee nyt hiljalleen paluuta tosi toimiin; paluuta ammattilaiskiertueelle vaikeuttaa myös edessä oleva pakollinen armeijapalvelus Etelä-Koreassa.

”Hän saa palloon hyvin vauhtia. Luvassa on vauhdikas ja kovatempoinen ottelu. En ole häntä vastaan pelannut, mutta olemme kyllä yhdessä treenanneet. Itselleni on nyt tärkeää saada valmistautuminen tehtyä hyvin; päivä kerrallaan mennään ja sitten ottelu ottelulta.”

Ruusuvuori on mukana myös kisan nelinpelissä yhdessä unkarilaisen Marton Fucsovicin kanssa. Nelinpelissä on myös tulikuuma, jo toisen ATP-kisansa voittanut, pari Harri Heliövaara/Henry Patten. Otto Virtanen sai myös Lucky Loser -paikan kaksinpelin pääsarjaan.

RANSKAN AVOIMET

Jaa:

Seuraava uutinen: Ranskan avoimet: Ruusuvuori… →