Heliövaara/Niklas-Salminen taipuivat välierässä

27.7.2019  |  14:22  |  Raportit

Harri Heliövaara ja Patrik Niklas-Salminen taipuivat nelinpelin välierässä Tampere Openissa.

Nelinpelissä Heliövaara/Niklas-Salminen etenivät viime vuoden tapaan välieriin. Avauskierroksella sijoittamattomat suomalaiset voittivat kolmanneksi sijoitetut italialaiset Andrea Pellegrinon ja Andrea Vavassorin sekä puolivälierissä toiset suomalaiset Eero Vasan ja Patrick Kaukovallan.

Välierässä olivat vastassa ykköseksi sijoitetut hollantilaiset Sander Arends ja David Pel. Avauserässä nähtiin useita laadukkaita pisteitä ja suomalaiset olivat kahteen otteseen lähellä erävoittoa, mutta hollantilaiset selvittivät vahvoilla syötöillään neljä eräpalloa tilanteissa 4-5 ja 5-6. Ratkaisu haettiin tiebreikista ja siinä Arends/Pel olivat vahvempi. Toisessa erässä nähtiin useita murtoja – suomalaisten iloksi Heliövaara/Niklas-Salminen veivät erän 6-4. Ottelutiebreikin alkuun tulivat hollantilaiset vauhdilla ja karkasivat nopeasti 5-1 johtoon sekä lopulta otteluvoittoon erin 7-6(3), 4-6, 10-1.

– Tiukka ottelu kokonaisuudessaan. Meillä oli mahdollisuutemme koko ottelun ajan – pienet olivat taas marginaalit. Ensimmäisen erän eräpalloissamme vastustajat syöttivät todella hyvin ja ei päästy oikein iskemään näihin tilanteisiin. Molemmissa tiebreikeissä olivat vastustajat meitä terävämpiä verkkopelissä, kommentoi Niklas-Salminen.