Heliövaara/Middelkoop loppuotteluun Moskovassa – ”Tämä oli yksi vuoden parhaista otteluistani”

23.10.2021  |  14:08  |  Raportit

Harri Heliövaara ja hollantilainen Matwe Middelkoop etenivät nelinpelin loppuotteluun ATP-turnauksessa Moskovassa. Finaalipaikka on 32-vuotiaan Heliövaaran uran toinen – ensimmäinen finaalipaikka päättyi mestaruusjuhliin maaliskuussa Marseillessa.

Sijoittamattomat Heliövaara (nelinpelin ATP-79) ja Middelkoop (nelinpelin ATP-38) kohtasivat välierässä niin ikään sijoittamattomat urugualaisen Ariel Beharin (nelinpelin ATP-48) ja ecuadorilaisen Gonzalo Escobarin (nelinpelin ATP-44).

Avauserässä Heliövaara/Middelkoop ottivat heti murron, minkä turvin etenivät syöttämään erästä 5-4 tilanteeseen. Kaksikko sai kolme eräpalloa, mutta vastustajat selvittivät ne ja käänsivät lopulta erän itselleen tie-breikissä 7-6(4). Ensimmäisen erän hallinnan menetys ei häirinnyt suomalais-hollantilaisparia, vaan he ottivat jälleen erän alkupuolella murron ja tällä kertaa myös vire toi erän 6-3. Ratkaisu saatiin kolmannen erän ottelu-tie-breikistä, jossa Heliövaara/Middelkoop oli vahvempia ja niin tulostaululle kirjattiin voittolukemat 6-7(4), 6-3, 10-8.

– Tämä oli yksi vuoden parhaista otteluistani. Pelasin ehkä kaksi tai kolme huonoa pistettä. Se on hieno tunne olla kentän paras tällä tasolla, sanoitti Heliövaara välierää.

ATP250 | MOSKOVA

Sunnuntaisesta finaalista suomalainen odottaa tasaista ottelua – ottelu alkaa aikaisintaan klo 14.00. Verkon toiselle puolelle asettuvat neljänneksi sijoitetut Tomislav Brkic/Nikola Cacic. Brkic on nelinpelin maailmanlistalla sijalla 54 ja Cacic 41.

– Olemme Matwen kanssa täydentäneet toisiamme tällä viikolla loistavasti. Eiköhän me finaalissakin olla parhaimmillamme. Matwella on myös kokemusta tämän kisan voittamisesta, mikä ei myöskään ole haitaksi. Finaalivastustajat viihtyvät vähän enemmän takakentällä ja tulee varmasti hyviä palautuksia. Jos pelaamme samalla tavalla kuin tänään, uskon ettei meitä pysäytetä.

Finalisteista jokaiselta löytyy palkintokaapistaan ATP-turnausvoitto: 38-vuotiaalla Middelkoopilla on pokaaleja kymmenen, 30-vuotiaalla Cacicilla kolme sekä 32-vuotiaalla Heliövaaralla ja 31-vuotiaalla Brkicilla yhdet.

Seuraava uutinen: Heliövaaralle uran toinen… →