Heliövaara ja Vehviläinen TEHO Sport Finnish Tourin turnausvoittoihin Kaarinassa

19.5.2019  |  19:07  |  Raportit

Vuoden kolmas TEHO Sport Finnish Tourin osakilpailu pelattiin Åbo Lawn-Tennis Klubbin (ÅLK) isännöimänä Kaarinan Aktia Arenalla. Aurikoisessa säässä pelatun turnauksen mestareiksi kruunattiin Harri Heliövaara (Sata) ja Liisa Vehviläinen (ÅLK).

Heliövaaralle toinen turnausvoitto TEHO Sport Finnish Tourilla

Miesten turnaus pelattiin täydellä kaaviolla 32 pelaajan voimin. Yläkaavion välierissä kohtasivat Jyväskylän avausosakilpailun finalistit ykköseksi sijoitettu Harri Heliövaara (Sata) ja neljänneksi sijoitettu Ville-Petteri Ahti (Smash-Kotka). Ahti pyrki haastamaan parhaansa mukaan Heliövaaraa, mutta lopulta kentältä poistui voittajana Jyväskylän finaalin tavoin Heliövaara erin 6-1, 6-2. Alakaavion välierässä olivat vastakkain viime vuotinen turnausvoittaja seitsemänneksi sijoitettu Panu Virtanen (HVS) ja toiseksi sijoitettu Lauri Kiiski (TaTS). Yhdysvalloissa yliopistotennistä pelaava Virtanen selvisi kolmannessa erässä vastustajansa ottelupallotilanteesta ja onnistui kääntämään ottelun itselleen lukemin 3-6, 6-2, 7-5.

Finalistien tiet loppuotteluun olivat hyvin erilaiset. Heliövaara ei ollut menettänyt erääkään ja Virtanen oli taistellut kahdessa edellisessä ottelussaan täydet kolme erää. Loppuottelussa Heliövaara otti ja piti ohjakset hallussaan alusta loppuun asti. Turnausvoitto kirjattiin nelinpelin maailmanlistan 173. Heliövaaralle 6-0, 6-2.

– Tavoitteenani oli saada terävä alku aikaan ja onnistuinkin siinä. Tämän jälkeen Panun pelistä alkoi näkyä, että takki taisi olla hieman tyhjä tiukkojen kolmieräisten jäljiltä. Ei ole helppoa palautua tällaisessa tiiviissä turnauksessa. Tyytyväinen olen voitosta ja erityisesti syöttöpelini oli kohdillaan viikonloppuna , kommentoi Heliövaara.

TULOKSET

Heliövaara otti tämän vuoden toisen turnausvoittonsa Finnish Tourilla. Mestaruudesta Heliövaara kuittasi 2000 euroa ja Virtanen finaalipaikastaan 1000 euroa. Seuraavaksi Heliövaara suuntaa takaisin ammattilaiskiertueelle, kun ensi viikolla on luvassa ATP Challenger -turnaus Israelissa. Suomalainen pelaa nelinpeliä yhdessä yhdysvaltalaisen Alex Lawsonin kanssa.

Vehviläinen puolusti onnistuneesti mestaruuttaan

Naisten turnauksen loppuotteluun etenivät kärkisijoitetut pelaajat: ykköseksi sijoitettu Mariella Minetti (TaTS) ja toiseksi sijoitettu Liisa Vehviläinen (ÅLK). Minetti voitti välierässä seurakaverinsa Emilia Hartmanin (TaTS) 7-6, 6-2 ja Vehviläinen kukisti Venla Ahdin (Smash-Kotka) 6-4, 6-1.

Minetti ja Vehviläinen tulivat Kaarinan turnaukseen suoraan Ruotsissa järjestetystä ammattilaisturnauksesta. Molempien pelaajien pelivire oli kohdillaan ja etenkin pelivarmuus oli huipussaan. Loppuottelussa nähtiinkin useita pitkiä palloralleja. Kotiyleisön edessä pelannut Vehviläinen oli rohkeampi lyöntivalinnoissaan ja hieman aggressiivisempi, mikä tuotti turnausvoiton erin 6-2, 6-3.

– Ottelu oli minun hallussani käytännössä koko ajan. Toisen erän alussa kävi pieni tapaturma, jolloin olin vaikeuksissa. Yhden pitkän pisteen jälkeen jokin alkoi pistämään ylävatsaa ja kylkeä – kaikki kierrot ja nopeat suunnan vaihdot tekivät kipeää, mutta onneksi selvisin säikähdyksellä. Kärsivällisyys ja henkinen vahvuus oli voiton avaimena, kertoi tyytyväinen Vehviläinen.

TULOKSET

Vehviläinen juhli turnausvoittoa myös viime vuonna Kaarinassa. Vehviläinen kuittasi turnausvoitosta 1000 euroa ja Minetti 500 euroa. Vehviläiselle osakilpailuvoitto oli tämän vuotisella Finnish Tourilla ensimmäinen. Naisten aiemman turnauksen voittoa juhli Laura Hietaranta (HVS) Jyväskylässä.

TEHO SPORT FINNISH TOURIN KOKONAISTILANNE

Ulkokenttien SM-kilpailut Oulussa 24.-30.6.

4. TEHO Sport Finnish Tourin osakilpailu ja samalla ulkokenttien SM-kilpailut isketään Oulussa 24.-30.6. Ilmoittautuminen turnaukseen on nyt auki. Kilpailussa pelataan kaksin- ja nelinpelit sekä sekanelinpeli.

ILMOITTAUTUMINEN

Turnauksessa juhlitaan samalla 100-vuotista Oulun Verkkopalloseuraa. Lue lisää OVS:n juhlavuodesta täältä.

Seuraava uutinen: Tenhuselle finaalitappio Sveitsissä… →