Tenhuselle finaalitappio Sveitsissä

19.5.2019  |  20:15  |  Raportit

Pyörätuolitennispelaaja Taneli Tenhunen ylsi vuoden parhaimpaan suoritukseensa Sveitsissä käydyssä ITF Wheelchair -turnauksessa.

Tenhunen ja espanjalainen Francesc Tur olivat vahvassa pelivireessä Sveitsin Bullessa käydyssä kilpailussa. Avauskierroksella sijoittamaton parivaljakko kukisti isäntämaan duon Matthias Huerlimann/Thomas Von Daeniken 6-0, 6-3. Välierissä turnauksen toiseksi sijoitetut itävaltalainen Thomas Flax ja belgialainen Ivan Kindt joutuivat taipumaan erin 6-1, 6-4.

Loppuottelussa oli vastassa niin ikään sijoittamaton ranskalaispari Laurent Everaert/Yoann Quilliou. Ottelusta muodostui tasaväkinen koitos, jonka voittoa ja samalla mestaruutta pääsivät tuulettamaan ranskalaiset luvuin 6-2, 4-6, 10-8.

– Finaalista jäi hyvä fiilis, vaikka tulikin tiukin mahdollinen tappio. Pelasimme parini kanssa hyvin, mutta kaverit olivat juuri tuon verran parempia lopussa. Pelasimme Francescin kanssa ensimmäistä kertaa yhdessä – olemme tunteneet toisemme pitkään ja ollaan kavereita kentän ulkopuolella, niin se toki auttoi kemian löytymisessä kentällä, kommentoi Tenhunen.

TULOKSET

Kaksinpelissä Tenhusen taival päättyi tällä kertaa avausotteluun. Viimeisimmissä turnauksissaan suomalaiselle on tullut kovia kaksinpelivastustajia vastaan ja ottelut ovat kääntyneet vastustajille. Tenhusella riittää kuitenkin luottoa peliinsä ja hyvä harjoitusvire on alkanut näkyä kentällä – nyt viimeistäänkin nelinpelifinaalin myötä.

– Kokonaisuutena pelini on tällä hetkellä ihan hyvää. Kovia kaavioita on tullut viime aikoina vastaan ja harmittavan tiukkoja tappioita hyviä pelaajia vastaan. Luotto siihen, että nuokin matsit alkavat kääntyä itselleni on kova.

Tenhunen on asettanut tavoitteekseen yltämisen Tokion vuoden 2020 Paralympialaisiin. Pyörätuolitennis on kuulunut Paralympialaisten ohjelmaan vuodesta 1992 lähtien.

– Taistelu Tokion paikoista alkaa nyt kesäkuusta alkaen, kun pisteitä kerrytetään vuoden verran. Uskon, että vuoden päästä maailmanlistasijoitukseni on riittävä turnaukseen pääsemiseksi.

Tenhunen on tällä hetkellä kaksinpelin maailmanlistalla sijalla 69 ja nelinpelissä lukema on 67. Parhaimmillaan kuopiolainen on ollut kaksinpelissä sijalla 60 ja nelinpelissä 55. Tokion Paralympialaisten kaksinpeliin pääsee mukaan 56 pelaajaa. Maailmanrankingin 40 parasta saavat suoran paikan turnaukseen – listaus katsotaan 8.6.2020.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 21/2019 – →