Heliövaara ja Laaksonen Båstadin ATP Challenger -turnauksen mestarit

14.7.2018  |  14:13  |  Raportit

Henri Laaksonen ja Harri Heliövaara

Erittäin kovaan nelinpelivireeseen yltyneet Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-282) ja Henri Laaksonen (kaksinpelin ATP-142) ovat voittaneet €43,000+H ATP Challenger -turnauksen Båstadissa.

Eilisessä välierässä Heliövaara/Laaksonen voittivat maailmanlistan TOP50-nelinpelaajat Horacio Zeballosin (nelinpelin ATP-37) ja Julio Peraltan (nelinpelin ATP-41) kokonaisvaltaisen pelinsä ansiosta vakuuttavasti 6-2, 6-3.

– Fantastinen ottelu ykköseksi sijoitettuja vastaan. Yhteispelimme toimii hyvin, Henri latoo takakentältä hurjalla tempolla ja minä pidän verkon hallussamme, kommentoi Heliövaara eilen välieräottelua ja yhteispeliä Laaksosen kanssa.

Tämän päiväisessä loppuottelussa sijoittamattomat Heliövaara ja Laaksonen jatkoivat hyväksi havaitulla linjallaan. He kukistivat kolmanneksi sijoitetut tsekkiläisen Zdenek Kolarin (nelinpelin ATP-204) ja portugalilaisen Goncalo Oliveiran (nelinpelin ATP-124) suoraan kahdessa erässä 6-4, 6-3 ja pääsivät juhlimaan mestaruutta.

– Tuntuu hienolta voittaa Challenger-titteli seitsemän vuoden tauon jälkeen. Oli aivan mahtava kisa Henrin kanssa. Pelasimme koko viikon todella vahvaa palautuspeliä ja syöttäminenkin parani ottelu ottelulta. Tämän päiväisessä finaalissa pääsimme vastustajan syöttöön kiinni ensimmäisen erän lopulla ja siitä tiesimme, että tämä matsi hoituu kotiin. Tästä kelpaa jatkaa nelinpelirankingin nostamista ja miksei myös kaksinpelinkin, kommentoi erittäin tyytyväinen Heliövaara.

Kyseessä on Heliövaaran uran toinen nelinpelimestaruus ATP Challenger -tasolla – ensimmäinen tuli vuonna 2011. Lisäksi tämä on hänen vuoden viides ammattilaisturnauksen nelinpelivoitto. Aikaisemmat turnausvoitot, kolme Patrik Niklas-Salmisen ja yksi Frederik Nielsenin kanssa, ovat tulleet ITF-turnauksissa. Kaksinpelissäkin Heliövaara on juhlinut kahteen kertaan ITF-turnauksen voittoa tämän vuoden puolella.

Viime viikkoisen $15,000 ITF-turnauksen välierän ja tämän viikkoisen mestaruuden ansiosta nousee Heliövaara nelinpelin maailmanlistalla 210. sijan tienoille. Heliövaara nähdään seuraavan kerran Tampere Openissa, jossa hän on mukana kaksin- ja nelinpelissä yhdessä Niklas-Salmisen kanssa.

Jaa:

Seuraava uutinen: Hangon Finnish Tourin… →