Heliövaara/Glasspool tappioon ja Heliövaaralle loukkaantuminen – ”On laitettava järjestäjän suuntaan palautetta”

21.1.2023  |  15:57  |  Raportit

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool kärsivät tappion parille Rinky Hijikata/Jason Kubler 6-3, 5-7, 2-6 toisella kierroksella Australian avoimissa.

Kuudenneksi sijoitettu suomalais-brittipari pääsi tositoimiin vasta tuntia ennen puoltayötä lauantaina; verkon toiselle puolelle asettuivat järjestävän maan villikorttipari, joka oli hieman yllättäen yltänyt toiselle kierrokselle.

Vastustajat ovat kaksinpeliin erikoistuneita, joten Heliövaara ennakoi olevan tärkeää osoittaa kumpi pareista on nelinpeliin erikoistunut. Tämä ei jäänyt alussa kenellekään epäselväksi Margaret Court Arenalla, kun Heliövaara/Glasspool rynnisti tuplamurrolla 4-0 johtoon. Verkkoa hallinneet ja syöttö- sekä palautuspelissä vakuuttaneet Heliövaara/Glasspool rynnistivätkin erävoittoon 6-3.

Toisessa erässä australialaiset pääsivät peliin mukaan, saivat pitkitettyä palloralleja ja ottivatkin hiljalleen ottelua hallintaansa vahvoilla peruslyönneillään täysin avauserän antamien odotusten vastaisesti. Hijikata/Kubler mursivat Heliövaaran syötön 6-5 tilanteessa ja ottivat erän 7-5.

Toisen erän lopussa Heliövaara alkoi pitelemään selkäänsä ja suomalaispelaaja pitikin pukukopin suojissa hoitotauon ennen ratkaisevaa erää.

Ratkaisevassa erässä hurmioituneet australialaiset mursivat jälleen Heliövaaran syötön ja siirtyivät nopeasti 4-1 johtoon. Heliövaaran tuskailut syöttönsä ja liikkeensä kanssa kävivät peli peliltä selvemmäksi ottelua seuranneille. Lopulta Hijikata/Kubler pääsivät tuulettamaan voittoa kotiyleisönsä edessä erin 3-6, 7-5, 6-2.

”Ensimmäinen fiilis on harmitus, sillä aloitimme todella hyvin. Toisessa erässä valitettavasti minulla veti alaselkä kovaan kramppiin; siitä en enää toipunut. En pystynyt syöttämään, enkä lyömään kämmentä. Lähelle päästiin toisessa erässä, mutta ei voi minkään. Vastustajat pelasivat hyvin ja tekivät sen mitä piti”, kommentoi Heliövaara.

Suomalaispelaajalta lähtee myös väkevät terveiset turnauksen aikataulukselle.

”Kaiken kaikkiaan harmi juttu. Australian reissu lähti hyvin liikkeelle, mutta päättyy pariin loukkaantumiseen. On laitettava järjestäjän suuntaan palautetta, sillä pelasimme eilen aamulla kello 11 ja seuraavana päivänä mennään yli puolenyön. Ei se keho siihen helpolla sopeudu; loukkaantumisriski kasvaa paljon. Toivottavasti ensi kerralla paremmin myös tämänkin osalta.”

Aikataulutus on saanut myös muilta pelaajilta paljon kritiikkiä, sillä otteluohjelmien julkaiseminen on mennyt päivä toisensa jälkeen todella myöhäiselle sekä ottelut ovat venyneet pitkälle yli puolenyön.