Viikkokatsaus 3/2023 – Heliövaara/Glasspool jatkaa Australian avoimissa, Niklas-Salminen finaalissa jälleen

20.1.2023  |  21:17  |  Raportit

Patrik Niklas-Salminen on toista viikkoa putkeen nelinpelifinaalissa ATP Challenger -kiertueella. Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool aloittivat voitokkaasti Australian avoimet. Lisäksi kotimaan kentillä pelataan senioreiden SM-mitaleista ja junioreiden Fazer JGP:tä.

Heliövaara/Glasspool pelaa lauantaina toisen kierroksen ottelunsa Australian avoimissa – Ruusuvuoren turnaus päättyi

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool etenivät toiselle kierroksella Australian avoimissa.

Kuudenneksi sijoitetut Heliövaara/Glasspool selvittivät ennakkoon haasteelliseksi tiedetyn avausottelun yhdysvaltalaisparia Nathaniel Lammons/Jack Withrow vastaan 7-6(3), 6-3.

”Tuloksellisesti juuri sellainen ottelu kuin halusimme. Emme hävinneet yhtään omaa syöttöämme, ensimmäisessä erässä nostimme tasoamme tie-breikissä ja toisessa otimme tarvittavan murron. Pelillisesti voimme tästä parantaa; hieman oli ruosteisuutta havaittavissa verkkopelissä, mutta se kuuluu avausmatsiin. Kaikki on siis hyvin ja voimme olla tosi tyytyväisiä kisan starttiin”, kommentoi Heliövaara.

Toisella kierroksella lauantaina tulee vastaan villin kortin australialaispari Rinky Hijikata/Jason Kubler. Ottelu pelataan Margaret Court Arenan iltasession toisena otteluna, edeltävä koitos alkaa klo 10.00 Suomen aikaa.

Emil Ruusuvuoren ottelut päättyivät turnauksessa. Kaksinpelissä Ruusuvuori voitti avauskierroksella Max Purcellin neljässä erässä ja taisteli komeasti viidenneksi sijoitettua Andrey Rublevia vastaan niin ikään neljän erän verran.

SUOMALAISTEN OTTELUSEURANTA

Niklas-Salminen/Stevens toista viikkoa putkeen finaalissa

Patrik Niklas-Salminen ja hollantilainen Bart Stevens jatkavat väkevää kauden aloitustaan.

Kauden toinen turnausviikko toi jo toisen finaalipaikan. Suomalais-hollantilaispari on napannut kolme voittoa ATP Challenger -kiertueella Teneriffalla. Turnauksen avauspeli neljänneksi sijoitettua paria Sam Weissborn/Romain Arneodo vastaan oli trillerimäinen 7-5, 6-7(3), 13-11. Sen jälkeen puolivälierä ja välierä olivat selkeämpiä; perjantain välierässä kaatuivat italialaiset Flavio Cobolli/Francesco Passaro 6-4, 6-2.

”Avauskierroksella selvitettiin matsipallo ja sen jälkeen ollut nousujohteista. Tietysti alun selvittäminen antoi myös itseluottamusta seuraavia pelejä varten”, taustoitti Niklas-Salminen kuuluisien pienten marginaalien merkitystä.

”Pelimme on ollut stabiilia ja yhteispelimme sujuu koko ajan paremmin ja paremmin. Välierässä oli kaksinpelaajia vastassa, mikä on vähän erilaista. Heti alusta alkaen saimme kuitenkin ottelun hallintaamme, koko ajan oli sellainen fiilis, että ottelu on meidän. Olemme valmiita ja freesejä loppuottelua varten.”

Loppuottelussa lauantaina, arviolta klo 19.00, tulevat vastaan Victor Vlad Cornea ja Sergio Martos Gornes.

ATP CHALLENGER 100 | TENERIFFA
LIVESTREAM

Liettuassa Vesa Ahdin ja Peetu Pohjolan ottelut päättyivät alkukierroksien aikana.

M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | LIETTUA

14- ja 16-vuotiaiden vuoden ensimmäinen Fazer JGP ja senioreiden SM-kisat

Tällä viikolla on luvassa niin junioreiden kuin senioreiden kovia otteluita. Voit seurata kisatapahtumia alla olevista linkeistä.

SENIOREIDEN 35/45/55/65/75V SM-KILPAILUT 19.-22.1. | HYVINKÄÄ
14- JA 16-VUOTIAIDEN 1. FAZER JGP 21.-23.1. | TURKU

Junioreita maailmalla

Voit seurata suomalaisjunioreiden edesottamuksia seuraavissa paikoissa. Linus Lagerbohm/Otso Martikainen pelaavat alle 18-vuotiaiden ITF-kiertueella nelinpelin välierässä; myös Milla Kotamäki ylsi parinsa kanssa nelinpelin välieriin alle 14-vuotiaiden Tennis Europe -kiertueella.

J100 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | ISO-BRITANNIA
J60 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | DUBAI

ALLE 14-VUOTIAIDEN TENNIS EUROPE, 2. KATEGORIA | VIRO
ALLE 14-VUOTIAIDEN TENNIS EUROPE, 1. KATEGORIA | ISO-BRITANNIA

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Glasspool tappioon ja… →