Heliövaara/Glasspool taipuivat välierissä Ranskassa – ”Vastustajat osoittivat miksi he ovat maailman ykköspari tällä hetkellä”

5.11.2022  |  15:36  |  Raportit

Kuva: Corinne Debreuil

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool kärsivät tappion Pariisin Masters 1000 -kilpailun välierissä. Wesley Koolhof ja Neal Skupski etenivät turnauksen finaaliin lukemin 6-1, 6-7(4), 10-6.

Turnauksen toiseksi sijoitettu Koolhof/Skupski aloittivat välierän väkevästi Pariisin keskuskentällä, kun taas suomalais-brittiläinen pari haparoi omissa syöttövuoroissaan. Molemmat Heliövaara sekä Glasspool sortuivat virheisiin ottelun alussa ja Koolhof/Skupski pari karkasi nopeasti jo 5-0 johtoon. Heliövaara/Glasspool pääsivät tulostaululle Glasspoolin toisessa syöttövuorossa, mutta heti seuraavassa pelissä vahvasti verkolla esiintyneet Koolhof/Skupski veivät avauserän nimiinsä 6-1.

Toisen erän uransa ensimmäistä Masters 1000 -turnauksen välierää pelanneet Heliövaara ja Glasspool aloittivat uudella ilmeellä. Erä eteni tasaiseen tahtiin molempien parien voittaessa omat syöttövuoronsa. Heliövaara/Glasspool saivat toisessa erässä yhteensä neljä murtopalloa, joista kaksi oli jopa eräpalloja. Koolhof/Skupski onnistuivat kuitenkin pelastamaan ne kaikki ja toisen erän ratkaisua haettiin tie-breikistä. Heliövaara/Glasspool nostivat tasoa ratkaisuhetkillä voittivat katkaisupelin 7-4 ja samalla tasasivat erävoitot. Toinen erä päättyi Heliövaaran räväkkään kämmen palautukseen linjasta läpi.

Kaksi kertaa aiemmin tällä kaudella vastakkain pelanneet parit olivat tasanneet voitot 1-1 ennen lauantain kohtaamista. Tiukka ottelu ratkesi lopulta lukemin 10-6 ottelu tie-breikissä. Maailman huiput Koolhof ja Skupski pitivät hermonsa kurissa ja pelasivat laadukasta peliä aina ottelun loppuun asti sortumatta virheisiin.

ATP MASTERS 1000 | PARIISI

Heliövaara itse oli pettynyt tappioon, mutta tunnusti vastustajien paremmuuden välierässä.

– Tänään oli harmillinen tappio. Aloitettiin vaisusti ja vastustajat olivat todella terävänä. Muutamassa pisteessä meillä ei ollut keskittyminen kunnossa, ainakin omalta osaltani meni vähän vääriin asioihin keskittyminen. Eka erä oli nopeasti ohi, mutta toiseen erään tultiin takaisin tosi hienosti ja taisteltiin upea tie-break. Kolmannessa erässä vastustajat osoittivat miksi he ovat maailman ykköspari tällä hetkellä. Monta upeaa suoritusta ja ansaittu voitto lopulta heille, kuvaili ottelun jälkeen Heliövaara.

Suomalainen näki kuitenkin viikon positiivisena ja odottaa innolla ATP Finaaleja Italiassa, jotka alkavat viikon päästä.

– Siitä huolimatta kuitenkin ihan upea viikko. Ensimmäinen kerta semifinaalissa ATP Masters 1000 -tasolla niin kiva saada positiivista energiaa eteenpäin ja paikka Torinoonkin varmistui. Tänään harmittaa, mutta kokonaisuudessa asiat on hyvällä mallilla. Jatketaan tästä Torinoon pienen koti koukkauksen kautta, päätti Heliövaara.

Nitto ATP Finaalit pelataan Italian Torinossa 13.-20.11.

Hietarannan turnaus Virossa päättyi välieriin

Laura Hietaranta pelasi tällä viikolla Viron $25,000 ITF-kilpailussa. Hietaranta oli selvittänyt tiensä uran ensimmäisen kerran välieriin W25-tasolla voittamalla entisen WTA-69 Dalila Jakupovicin perjantaina puolivälierissä 6-3, 6-2. Välierissä vastaan asettui kuitenkin turnauksen ykköseksi sijoitettu hollantilainen Arantxa Rus. Suomalainen taipui yli kahden tunnin taistelun jälkeen 7-5, 6-3.