Heliövaara/Glasspool varmistivat paikkansa ATP Finaaleissa ja etenivät välieriin Pariisissa – ”Nyt saa olla ylpeä”

4.11.2022  |  18:58  |  Raportit

Julien Crosnier / FFT

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool ovat edenneet ATP Masters 1000 -kilpailun välieriin Pariisissa. Heliövaara/Glasspool voittivat puolivälierissä Matthew EbdenJamie Murray parin 6-3, 7-6(6). Samalla välieräpaikka varmisti parin pääsyn kauden päättävään Nitto ATP Finals -kilpailuun Torinossa.

Ottelu alkoi suomalais-brittiläisen parin kannalta heikosti, kun heti ensimmäisessä Glasspoolin syöttövuorossa Ebden/Murray onnistuivat syötönmurrossa. Sen jälkeen Heliövaara ja Glasspool nostivat tasoaan ja menivät menojaan. Avauserässä Heliövaara/Glasspool hyödynsivät kaksi murtopalloa ja voittivat molemmat Murrayn syöttövuorot. Lopulta avauserä kirjattiin puolen tunnin jälkeen lukemin 6-3 Heliövaara/Glasspool parille.

Toinen erä alkoi samaan tapaan avauserän kanssa, kun Ebden/Murray vastasi ensimmäisestä syötönmurrosta. Kaksikko näytti jo karkaavaan suoraviivaiseen erävoittoon, mutta 5-3 tilanteessa Heliövaara/Glasspool onnistuivat paineistamaan Murrayn syöttöä ja tasoittamaan syötönmurrot. Seuraavassa pelissä Ebden/Murray parilla oli myös kolme eräpalloa, mutta Heliövaara/Glasspool pelastivat niistä kaikki. Lopulta erän ratkaisua haettiin tie-breikistä, jonka Heliövaara/Glasspool voittivat 8-6. Samalla ottelun loppulukemat kirjattiin 6-3, 7-6.

Voitto varmisti pääsyn Torinon ATP Finaaleihin

Heliövaara tuuletti kamppailun ratkeamista riemukkaasti ja oli erityisen onnellinen päivän voitosta.

– On aika uskomattomat fiilikset. Oli mahtava matsi tänään, mielestäni selvästi parempi kuin eilen monelta osa-alueelta. Syötettiin ja palautettiin vahvasti, pysyttiin todella hyvin pelin päällä vaikka oltiin molempia eriä murrolla tappiolla. Kova suoritus oli paineen alla ja kyllä se purkautui matsin jälkeen tuuletuksina, kuvaili Heliövaara.

Voitto takasi Heliövaara/Glasspool parille paikan kauden päättävässä Nitto ATP Finals -kilpailussa. Turnaukseen pääsee kauden kahdeksan parasta paria.

– On tullut taas tehtyä paljon asioita oikein ja siistiä, että varmistui paikka Torinon ATP Finaaleihin. Nyt saa olla ylpeä. Nautitaan ja jatketaan samoilla höyryillä eteenpäin, päätti Heliövaara.

Henri Kontinen on ainoana suomalaisena pelannut kauden päättävässä turnauksessa ennen Heliövaaraa. Kontinen ja John Peers juhlivat ATP Finaalien voittoa kahteen otteeseen vuosina 2016 ja 2017.

Heliövaara/Glasspool jatkavat Pariisissa lauantaina klo 12.30 välierissä. Vastaan asettuu turnauksen toiseksi sijoitetut Wesley Koolhof/ Neal Skupski.

ATP MASTERS 1000 | PARIISI

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Glasspool taipuivat välierissä… →