Heliövaara/Glasspool taipui puolivälierässä

7.9.2022  |  04:59  |  Raportit

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool hävisivät kolumbialaisparille Robert Farah/Juan Sebastian Cabal 6-7(5), 2-6 US Openin puolivälierässä.

Päivän vesisateista johtuen ottelu pelattiin katetulla Louis Armstrong -areenalla. Oliko halliolosuhde tai jokin muu tekijä, niin kaikki pelaajat olivat vaikeuksissa omissa avaussyöttövuoroissaan. Heliövaara/Glasspool mursi Farahin syötön heti ottelun alkuun, mutta kolumbialaiset ottivat murron takaisin Heliövaaran syöttäessä. Molempien parien parantaessa peliään ei enempää murtoja erässä nähty, joten tie-break ratkaisi erävoittajan. Yksi Heliövaaran kaksoisvirhe antoi tarvittavan minibreikin vastustajille ja erä kirjattiin 13. sijoitetuille entisille maailmanlistan ykkösille 7-6(5).

Toisen erän viides peli oli lopulta ottelun käännekohta. Farah/Cabal veivät loput neljä peliä murtaen sekä Glasspoolin että Heliövaaran syöttövuoron. Kolumbialaiset pelasivat erän loppuun lähes virheettömästi ja paikoitellen hurmiossa saumattoman yhteispeliinsä nojaten.

– Tänään ei valitettavasti riittänyt oma taso. Vaikka saimme hyvän alun, niin heidän henki oli todella korkealla tasolla. Meillä oli myös sellainen olo, ettemme löytäneet mistään tilaa heidän pelistään. He ottivat kentän paremmin haltuun kuin me. Syöttämisemme olisi voinut olla parempaa, että olisi saanut voitettua enemmän lyhyitä pisteitä; nyt varsinkin pitkät pisteet kääntyivät vastustajille, kommentoi Heliövaara.

– Hyvä kisahan tämä meiltä oli, mutta totta kai nyt harmittaa. Oli sellainen tunne, että meillä oli mahdollisuudet.

Tänä vuonna Heliövaara/Glasspool ylsi kahdesti puolivälieriin Grand Slam -tasolla, Ranskan avoimet ja US Open. Kausi oli ensimmäinen täysi kausi suomalais-brittiläisparille suurturnauksissa.

Heliövaaralla ja Glasspoolilla on loppukauteen vielä paljon panosta, sillä he ovat vahvasti tyrkyllä kauden huipentavaan ATP Finals -lopputurnaukseen. Torinossa pelattavaan finaaliin saavat kutsun kauden kahdeksan parasta paria.

Emil Ruusuvuori, Harri Heliövaara, Otto Virtanen, Patrik Niklas-Salminen ja Eero Vasa johdattavat Suomen Uutta-Seelantia vastaan Espoossa 16.-17.9. Hanki lippusi täältä!

Jaa:

Seuraava uutinen: Syksyn kilpailuinfo –… →