Heliövaara/Glasspool taipui loppuottelussa Portugalissa – ”Tänään oli valitettavasti todettava, että vastustajat olivat parempia”

5.12.2020  |  19:04  |  Raportit

Kuva: Portugalin tennisliitto

Harri Heliövaara ja brittiläinen Lloyd Glasspool kärsivät finaalitappion ATP Challenger -turnauksessa Portugalissa. Kyseessä oli 31-vuotiaan suomalaisen viimeinen ammattilaisturnaus tälle vuodelle.

Turnauksen neljänneksi sijoitetut Heliövaara (nelinpelin ATP-114) ja Glasspool (nelinpelin ATP-154) etenivät loppuotteluun ilman erätappioita. Perjantaisessa välierässä suomalais-brittiläiskaksikko onnistui erinomaisesti voittaessaan toiseksi sijoitetun parin Andre Begemann (GER)/Albano Olivetti (FRA) 6-3, 6-4. Loppuottelussa verkon toiselle puolelle astelivat kolmanneksi sijoitetut Zdenek Kolar (CZE)/Andrea Vavassori (ITA). Erityisesti Kolar oli suomalaiselle ennestään tuttu, sillä he pelasivat yhdessä lokakuussa niin ikään Portugalissa – tuolloin oli tuloksena finaalipaikka.

Heti ottelun alkumetreiltä kävi selväksi, että Heliövaara/Glasspool pyrkivät ottamaan verkon haltuunsa ja Kolar/Vavassori olivat enemmän takakentällä. Avauserässä nähtiin useita viihdyttäviä palloralleja ja yksi murto. Murron otti erän kuudennessa pelissä Kolar/Vavassori ja sen turvin ensimmäinen erä kirjattiin heille 3-6.

Toisen erän alkajaisiksi tsekkiläis-italialaispari jatkoi vahvaa menoaan ja mursivat heti kärkeen. Tähän onnistuivat Heliövaara ja Glasspool vastaamaan saman tien vastamurrolla. Erässä nähtiin vielä yksi murto seitsemännessä pelissä ja siitä muodostui ratkaiseva. Kolar/Vavassori etenivät turnauvoittoon erin 3-6, 4-6.

– Tänään oli valitettavasti todettava, että vastustajat olivat parempia. Varsinkin Kolar oli alusta asti aivan liekeissä eikä hän missannut montaa palloa koko ottelussa. Lisäksi Lloyd loukkasi eilen vatsalihastaan eikä ollut ihan täydessä iskussa tänään. Finaalipaikkaan on kuitenkin hyvä lopettaa kausi joka tapauksessa, kommentoi Heliövaara.

Kokenut suomalainen oli syksyllä elämänsä vireessä. Syksyn aikana hän pelasi yhdeksän ATP Challenger -turnausta, joista saldona oli kaksi turnausvoittoa, kolme finaalipaikkaa ja yksi välieräpaikka. Yhteensä vuoteen mahtui kolme turnausvoittoa Challenger-kiertueella. Menestys näkyy myös suomalaisen maailmanlistasijoituksessa, mikä tulee olemaan finaalipaikan jäljiltä korkeammalla kuin koskaan, eli sijalla 113.

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 50/2020 – →